Tajo Kadajas ja Heli Illipe liidavad luule muusikaga

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Tajo Kadajas ja Heli Illipe helikandja «Augustirebane» kaanepildil.
Tajo Kadajas ja Heli Illipe helikandja «Augustirebane» kaanepildil. Foto: Repro

Täna kell 18 annavad Tartu linnaraamatukogu saalis muusik Tajo Kadajas ja kirjanik Heli Illipe kontserdi «Luule muusikas». Lisaks lauludele saab kuulata luuletusi ja muudki. «Räägime, kuidas mingi luuletus saab lauluks ja mis temaga pärast laulu sisse panekut juhtub,» märkis muusik.

Läinud kevadel ümmargust sünnipäeva tähistanud Tajo Kadajas (1953) on olnud ansamblite Noor Eesti, Metallist ja Meie solist ning esinenud ka koos Kait Tamra, Jassi Zahharovi, Margus Vaheri ja Taavi Petersoniga.

Ta on üllitanud mitmeid helikandjaid. Koostöös Ülenurme muusikakooli laulustuudioga tegi ta teoks projekti «Eesti vanad lastelaulud», milles tulid meie kaasaegses helikeeles tänapäeva lastele välja laulud aastaist 1868–1968. Nii ilmus aastail 2007–2014 üheksa lastelaulude heliplaati.

Heli Illipe on luulekogu «Augustirebane» (2018) ja kaheksa lasteraamatu autor. Tema luuletusi on lisaks Tajo Kadajasele viisistanud teiste hulgas Peeter Ilus ja Tauno Aints. Täna saab linnaraamatukogu saalis kuulata värsse tema enda esituses.

«Augustirebase» on saanud pealkirjaks ka Tajo Kadajase laululoomingu tänavune helikandja, milles on 38 laulu. Need on valminud kahel koroona-aastal. Muusiku sõnul on nüüdne kontsert linnaraamatukogu saalis tema viimane etteaste.

«Luulet muusikas» saab kuulata tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles