Saadikupuutumatusest ilma jäänud Kert Kingo ei soovi selgitusi anda (3)

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Kert Kingolt võeti eile õiguskantsleri Ülle Madise ettepanekul ära saadikupuutumatus.
Kert Kingolt võeti eile õiguskantsleri Ülle Madise ettepanekul ära saadikupuutumatus. Foto: Sander Ilvest

Õiguskantsleri ettepanekul võttis riigikogu eile saadikupuutumatuse Kert Kingolt (EKRE), et tema suhtes jätkata kohtumenetlust. Kingolt saadikupuutumatuse ära võtmise poolt hääletas 66 ja vastu 13 riigikogu liiget, üks saadik jäi erapooletuks. Kert Kingo ise teemat kommenteerida ei soovi.

Tartu Postimehe palvele teemat laiemalt arutada vastas Kingo telefoni teel lühisõnumiga. Ta teatas, et andis eilses kõnes riigikogus juba oma hinnangu ning rohkem teemat kommenteerida ei soovi. «Ülejäänu on kohtunike otsustada,» lisas ta.

Kingo ja advokaat Martin Traat said mullu augustis kahtlustuse riigikogu liikme kuluhüvitise kasutamisega seotud kuritegudes. Kahtlustuse kohaselt lasi Kingo tasuda enda kuluhüvitistest kolme inimese õigusabiarveid kokku ligi 10 000 euro eest.

Kert Kingo võttis enda kaitseks sõna eile riigikogu istungil, kus ütles, et näeb olukorras peaprokurör Andres Parmase kättemaksu. «Juba üle 35 aasta on kehtinud, et kui mõni kulu ei kuulu kuluhüvitiste alla, siis saadik maksab need tagasi. Nii on olnud saja saadiku puhul. Kui keegi ütleb midagi muud, siis ta lihtsalt valetab jultunult. Minult ei ole riigikogu juhatus raha tagasi küsinud,» sõnas Kingo. 

«Õiguskantsler ei taha näha, et teistele on kehtinud ühed reeglid, kuid ainult EKRE liikmele ja Kert Kingole kehtib erireegel ja teda koheldakse teistega võrreldes ebavõrdselt,» nentis Kingo riigikogu ees. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles