Varas rüüstab ja tühjendab iseteeninduspesulaid

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Politsei tuletab varguste toimepanijale meelde, et süü omaks võtmine on kergendav asjaolu ning seega tasuks kaaluda ise politseisse pöördumist.
Politsei tuletab varguste toimepanijale meelde, et süü omaks võtmine on kergendav asjaolu ning seega tasuks kaaluda ise politseisse pöördumist. Foto: Elmo Riig

Politsei on viimase nädala jooksul saanud teateid kolmest juhtumist, kus varguse ohvriks on langenud Tartu iseteeninduspesulad. Vargusega on kahel juhul lõhutud ka pesula inventar ning kahju ulatub tuhandetesse eurodesse.

Viimati, 17. septembril varastati Vahi alevikus autopesulast kaks kasti müntidega. Kahju on ligi 3000 eurot. Möödunud nädalal andis politsei teada veel kahest vargusest ja lõhkumisest iseteeninduspesulas. Üks neist asus Tehase tänaval, teine Sõbra tänaval. Tehase tänava pesulas lõhkumise ja vargusega tekitatud kahju on ligi 800 eurot, Sõbra tänaval tegi varas kahju ligi 3000 eurot.

Kõigi nende juhtumite asjus on politsei alustanud menetlust, mille huvides ei saa avalikustada teo toimepanemise üksikasju, ütles Tartu politseijaoskonna menetlusjuht Timo Reinthal.

Politsei soovitab sularahaga arveldavatel teenusepakkujatel võimalikult tihti tühjendada kassasid ning tagada territooriumil valve. «Kui artiklit peaks lugema teo toimepanija, siis süü tunnistamine on karistust kergendav asjaolu ning kindlasti on politsei poolt tervitatav, kui teo toimepanija ise meiega ühendust võtab,» lisas Reinthal

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles