Sulgpallurite GP-sarja medalite jagamine osutus suuresti Tartu siseasjaks

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Lenne sulgpallikeskuse väljakutel võistles nädalavahetusel üle kahesaja noore sportlase.
Lenne sulgpallikeskuse väljakutel võistles nädalavahetusel üle kahesaja noore sportlase. Foto: Eesti sulgpalliliit

Eesti noorte sulgpallurite GP-sari jätkus septembri kolmandal nädalavahetusel Jüris Lenne sulgpallikeskuse väljakutel, kus kahe päeva jooksul võistles 238 sulgpallurit. Suure medalisaagi noppisid ka Tartu klubide sportlased.

U19 noormeeste üksikmängus näitas juunioride MM-i eel korralikku vormi Andrei Schmidt (Triiton). Poolfinaalis alistas ta klubikaaslase Hannes Hani 26:24, 21:17 ning finaalis kodusaalis mänginud Rene Leemani (Raul Musta SK) 21:17, 21:7. Kolmandat kohta jäi koos Haniga jagama Karl Aksel Männik (TÜASK).

Teise esikoha teenisid Schmidt ja Hani koos, kui paarismängu finaalis alistati teise asetusega Marti Joost (Nõo SK) ja Rasmus Roogsoo (Triiton) 21:10, 21:16. 

Segapaaris olid neli finalisti Triitonist, kuid pool võidust tuli loovutada Raul Musta SK-le. Esimese asetusega Rene Leeman ja Elisaveta Berik (Triiton) jäid teisena tabelisse paigutatud Andrei Schmidti ja Emili Pärsimiga (Triiton) mängides peale 21:14, 21:17. Kolmanda kohaga pidid rahulduma Rasmus Roogsoo ja Lumikki Liias (Triiton).

Neidude üksikmängus hakkas Romili Vakk (Triiton) esikohamängus kõvasti vastu Marija Paskotšile (Raul Musta SK), kuid kaotas siiski 15:21, 21:19, 17:21.

Neidude paarismängus kuulus pool võidust Triitonile, sest Paskotši kõrval aitas teise asetusega paaril finaali võita Lumikki Liias. Esikohaduellis mängiti üle Heili Merisalu (TÜASK) ja Emilia Šapovalova (Triiton) 21:18, 19:21, 21:17. 

U17 vanuseklassi noormeeste üksikmängus jõudsid alagruppidest poolfinaali kaks Triitoni mängijat ning omavahel selgitati ka üks finalistidest. Karl Mattias Pedai võitis Kaspar Kaasiku 21:12, 21:17 ning finaalis oli ta parem Nikita Bezsonovist (TSKeskus), kui tartlase võidunumbrid olid 21:10, 21:17.

Teise esikoha kindlustas Pedai endale segapaarismängus, kus koos Romili Vakiga alistati finaalis teine Triitoni paar Oskar Laanes ja Kaisa Liis Lepp. 

U15 vanuseklassi poiste üksikmängus jõudsid poolfinaali kaks tartlast, Kaspar Sorge (TÜASK) ning Marten Põder (Triiton). Neist teine jõudis ka finaali, kuid kaotas seal soomlasele Isak Mellerile 21:17, 16:21, 21:19.

Paarismängus oli finaal tartlaste siseasi. Triitoni noored Oskar Laanes ja Karl Mattias Pedai suutsid oma esimest asetust õigustada, seljatades 21:15 ja 21:11 Marten Põdra ning  Kaspar Sorge. Tauri Jõudu (Veeriku Badminton) ja Kaspar Kaasik (Triiton) olid kolmandad. 

Tüdrukute üksikmängus edenes Keidi Kaasma (Triiton) finaali, kus tal tuli tunnistada Kelli Muinasti (TSKeskus) paremust, Marta-Helena Pallon (Veeriku Badminton) oli kolmas.

Paarismängus oli finaal triitonlannade siseasi. Keidi Kaasma ja Grethe Look said 21:16, 21:17 võidu Jandra Jagomägi ja Ilona Roogsoo üle. 

Noorematest võidutses veel Nõo SK esindaja Rando Penner (U13) ning U11 vanuseklassis võitis Berit Prii (Veeriku Badminton) tüdrukute pronksimängus Keiti Silda (Triiton).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles