VIDEOLUGU Peened kaubad ja marmorist põrand. Peagi kaduv Veeriku pood tõi omal ajal Tartu kaubandusse suured muutused

Jürgen Puistaja
, reporter-toimetaja
Copy
Mitte mingi tavaline pood. Veeriku poe esimestel päevadel lookles selle ukse taga huvilistest pikk järjekord.
Mitte mingi tavaline pood. Veeriku poe esimestel päevadel lookles selle ukse taga huvilistest pikk järjekord. Foto: Erakogu

Peagi valmib Ravila tänava ja Viljandi maantee ristmiku ääres uus Coopi kauplus. Samal ajal suleb naabruses uksed Veeriku pood, mis tõi kolme kümnendi eest Tartu kaubandusse esimesed tõeliselt läänelikud tuuled.

Okupatsiooniaja lõpul oli puudus kõigest, poodide riiulitel valitses tühjus ja inimesed pidid ise leidlikud olema, et hing sees püsiks. Nagu paljud teisedki hiljem edukaks ettevõtjaks ostunud inimesed, tegid noil murrangulistel aastatel oma äriga algust ka praegused suurärimehed Väino Põllumäe ja Aleg Kirs. Muu hulgas soetasid nad 1992. aastal linnaoksjonil Veeriku kaupluse hoone, ehitasid selle suuremaks ja moodsamaks, toppisid välismaist kaupa täis ning ... edu oli tagatud!

Vähe sellest, et uues müügikohas erines kaubavalik nõukaaegsetest kopitanud poodide omast nagu öö päevast, sai Veeriku kauplusest ka Tartu esimese ööpäev läbi avatud kauplus – tahtsid öösel Soome päritolu vorsti või peent konjakit, tee viis ikka Veerikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles