Salapärased tumedad jõud tungivad Tartusse

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Foto: Gronn Gronnland.

Tänavune sügis tõotab tartlastele tulla süngem kui kunagi varem, sest karmi muusikat viljelevaid ansambleid jõuab tudengilinna vähemalt kolmel korral. Genialistide klubi lava vallutavad raskemuusikud siit ja kaugemaltki, ent esinemised teeb müstilisemaks tõsiasi, et bändide nimesid hoitakse kiivalt saladuses.

Erinevalt Tallinnast elab Tartus laias laastus vaid 93 000 inimest ning lähimast rahvusvahelisest lennujaamast jääb see umbes kahe ja poole tunni kaugusele. «Seetõttu pole meil kuigi palju võimalusi tuuritavaid artiste enda kanti meelitada, sest esiteks – kes oleks valmis ette võtma lisareisi. Teisalt võib pealinnas saada sama tulemuse, kuid suurema publiku ja väiksemate kuludega,» rääkis muusik ja ürituste korraldaja Warhorn Recordsi esindaja Kruxator.

Eelnimetatud põhjustel on organisaatori sõnul Tartus kontsertide korraldamine alati teatud finantsrisk ning väheste tegutsevate korraldajate rahalised vahendid piiratud. «Võib-olla mäletate ikoonilist ütlust dokumentaalfilmist «Tartu Under the Horns»: «Muusika tegemine Tartus on kogu bändi eluea jooksul ühele ja samale kahekümnele purjus tegelasele mängimine.» Kui aga ühtegi kontserti ei toimu, on metal-muusikast huvitujaid ja seetõttu ka bände veelgi vähem,» nentis Kruxator.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles