Inimesele ei meeldi suured limased vorstid, kes õgivad lilli ja maasikaid

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Kanepi aiandi aednik Katrin Vaidla leidis paar päeva tagasi Delta peenralt kaks Hispaania teetigu, teist samapalju leidis ta kolleeg.
Kanepi aiandi aednik Katrin Vaidla leidis paar päeva tagasi Delta peenralt kaks Hispaania teetigu, teist samapalju leidis ta kolleeg. Foto: Sille Annuk

Sattusite nüüd lausa kuumadele jälgedele, ütles Kanepi aiandi juht Margus Vahtramäe, kelle aednikud Tartu linna peenraid hooldavad. «Ütleme, et see on nüüd super-värske teema jälle,» märkis ta kolmapäeval.

Jutt käib Hispaania teetigudest Delta keskuse peenardel. Kanepi aiandi aednik Katrin Vaidla tegi koos paarilisega 13. septembri ennelõunal oma tavalist rohimisringi, kui kohtus helepruuni ja ligi viis sentimeetrit pika nälkjaga. Ta ei eksinud – see oli Hispaania teetigu. Teine tööline leidis neid kaks. Õhtul, kui Katrin Vaidla Delta juures teise kontrollringi tegi, avastas ta samast peenrast neljanda.

Katrin Vaidla on Delta kõrreliste puhmaid ja õistaimi hooldanud kolm suve järjest, aga isiklikult ei olnud ta Hispaania teeteoga veel kohtunud, ainult pildi pealt näinud. Ta üllatus väga, et kust nad nüüd äkki välja ilmusid. Delta ette ei ole viimaseil aastail istutatud ka uusi taimi, mis mullapalliga võivad kaasas kanda teetigude mune.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles