FOTOD Puukuur põles maha ja tuli kahjustas ka Mülä baari lastenurka (1)

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Kroonuaia tänava kuuripõlengus sai kannatada ka umbes 15 meetri kaugusel kuurist asuva kohviku väliala ja laste mängunurk.
Kroonuaia tänava kuuripõlengus sai kannatada ka umbes 15 meetri kaugusel kuurist asuva kohviku väliala ja laste mängunurk. Foto: Sille Annuk

Tartus Kroonuaia tänaval põles täna hommikul puukuur suurusega 6 x 12 meetrit, millest kell 7.47 teavitati ka päästjaid. Kuur põles päästjate saabudes täies ulatuses ja leegid ohustasid lähedal asuvat tühjalt seisvat maja, mille aknad kuumusest purunesid.

Tulekahju levik piirati kella 8.08ks. Kuur hävis põlengus. Omaniku sõnul olid maja ja kuur mõeldud lammutada ning otsest materiaalset kahju kellelegi ei tekkinud. Päästjad juhivad tühjalt seisvate hoonete omanike tähelepanu sellele, et nende kohustus on piirata võõraste sissepääs hoonetesse ning tagada ohutus.

Liiklus oli piirkonnas mõnda aega tugevalt häiritud ning kuna Kroonuaia tänav oli politsei ja päästeameti masinatega suletud, tuli tartlastel täna hommikul tööle ja kooli jõudmiseks ummikus minuteid lugeda.

«Tartu Kroonuaia tänava kuuripõlengus sai kannatada ka umbes 15 meetri kaugusel kuurist asuva pagaritöökoja kohviku väliala ja laste mängunurk,» lisas päästeameti pressiesindaja Marek Kiik.

Päästjatele algas neljapäev töiselt, sest lisaks Kroonuaia tänaval lõõmanud kuurile põles Vasula alevikus Lähte teel 14. septembril kella 2.30 paiku suurtes leekides puukuur (4 x 6 m) ja põleng ohustas lähedal asuvaid elumaju. Päästjad piirasid tule leviku ja kustutasid põlengu kella 4ks. Lähedal asuvate hoonete tuleohutust kontrolliti termokaameraga. Esialgsetel andmetel võis tulekahju põhjustada pikselöök.

Kella 7.30 paiku suitses Tartus Staadioni tänaval mahajäetud majas praht, mille suitsu täis ruumidesse sisenenud suitsusukeldumise varustuses päästjad kiirelt kustutasid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles