Neljapäeval oodatakse huvilisi Delta keskusse ideede häkatonile ja robootikavõistluse ideepäevale

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Neljapäeval algab Delta keskuses ideede häkatoni Delta X uus hooaeg.
Neljapäeval algab Delta keskuses ideede häkatoni Delta X uus hooaeg. Foto: Olari Pilnik

Neljapäeval, 14. septembril kell 16 algab Tartu ülikooli Delta õppehoones ideede häkaton, millega saab alguse tudengitele ja gümnasistidele mõeldud tehnoloogiaalane võistlushooaeg Delta X.

Üritusele oodatakse üliõpilasi, kes soovivad osaleda uute ja põnevate mõtetega äriideede arendamise programmis StarterTartu.

StarterTartu avaüritus on ideede häkaton, kus õpetatakse, kuidas luua ideid, mil viisil neist parimaid ära tunda ja mida nendega saaks peale hakata. Kui idee on juba olemas, saavad üliõpilased panna proovile selle elujõulisuse, leida maailmatasemel meeskonna ja teha oma esimesed sammud idee elluviimisel.

Programmis saab oma ideid arendada ingliskeelsetes praktilistes töötubades, mida juhivad eksperdid ja eri valdkondade praktikud. Semestri jooksul toimuvates töötubades käsitletakse olulisi ettevõtlusteemasid: ärimudeli loomist, tootearendust, turundust ja müüki, tootedisaini, ideede esitlemist välkkõnede abil ja palju muud. Programmi väärtus ulatub 5000 euroni, kõigile õpilastele on selles osalemine tasuta.

Ideede häkatonile saab registreeruda sel veebiaadressil.

Homme toimub ka õpilastele ja üliõpilastele mõeldud Delta X võistluse ideepäev, mille keskmes on robootika. Delta X on sobilik nii algajatele kui ka kogenumatele leiutajahingega õpilastele. Tänavused teemad on robotite jalgpall ja korvpall.

«Ootame kõiki robootikaõpetajaid koos meeskondadega Delta keskusse, kus tutvustatakse Delta X reegleid ja toimuvad põnevad töötoad,» sõnas võistluse peakorraldaja Mariana Kukk.

Delta X finaal on 14. detsembril Delta keskuses ja seal keskendutakse neljale võistlusvaldkonnale: peale robootika ka ärimudelitele, digilahendustele ja kaasahaaravale matemaatikale. «Parimaid võistkondi ootavad finaalis rahalised auhinnad,» sõnas Kukk.

Delta X robootikavõistlusele saab registreeruda sel veebiaadressil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles