Anneli Kannus: tasuta Tartu – miks jagab linn nii heldelt parkimiskaarte? (1)

Anneli Kannus
, Tartu volikogu  Eesti 200 fraktsiooni juht
Copy
Anneli Kannus
Anneli Kannus Foto: Madis Veltman

Tartu linnas on parkimisteemad alati elevust tekitanud. Kord on parkimine liiga odav, siis jälle liiga kallis, küll on kohti puudu ja parkimismajad tühjad, siis jälle kohti nii vähe, et Süku alla tuleb parkla planeerida. Tundub nagu üks häda ja viletsus. Lisaks on valmimas Tartu linna parkimisanalüüs ja just seega on aeg vaadata teemasse.

Linnavalitsus on otsustanud, et Tartu volikogu fraktsioonide ja komisjonide juhid, võivad saada tasuta A-piirkonna parkimiskaardi. Tundus kuidagi kummaline, et käin kesklinnas volinikuna neli kuni kaheksa korda kuus, seega, miks peaksin omama parkimiskaarti? Teema huvitas teisigi ja nii saime infot: «Linnavalitsus võib taotluse alusel parkimistasust vabastada riigi või kohaliku omavalitsuse ametiasutuse, mis asub tasulise parkimise alas ja seal puudub hoov või siseõu või ei ole neis võimalik parkimist korraldada ning lähtudes avalikest huvidest.»

Ootamatult selgus, et linn on jaganud tasuta parkimislube tervelt 149. Kui vaadata nimekirjas olevaid asutusi, siis nii mõnegi puhul tekib küsitavus vajaduse põhjendatusest ning ühele asutusele mitme loa väljastamise korral saab riivatud õiglustunne. Vägisi tundub, et tegemist on vananenud boonussüsteemiga valitud hulgale ametnikele. Miks peaks linnas, kus peaaegu igast linna otsast on kesklinna neli kilomeetrit, olema nii palju autosid tasuta päev läbi kesklinnas?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles