Lõuna prefektuur tähistab rahvusvahelist naispolitseinike päeva

Tartu Postimees
Copy
Tartu jaoskonna menetlustalituse uurimisgrupi juht Lilian Palu.
Tartu jaoskonna menetlustalituse uurimisgrupi juht Lilian Palu. Foto: Lõuna prefektuur

Lõuna prefektuur jagas tänase rahvusvahelise naispolitseinike päeva puhul sotsiaalmeedias, et asutuses töötab 308 naispolitseinikku, kelle keskmine vanus on 38,7 aastat. Noorim naine on 20-aastane ja vanim 59-aastane. Kõige populaarsemad nimed on Kaire, Karin, Tiina ja Kadri.

Kõige rohkem naisi ehk 75 töötab piirivalvurina, 60 uurijana, 55 patrullpolitseinikuna, 31 piirkonnapolitseinikuna ja 14 menetlejana.

Tartu jaoskonna menetlustalituse uurimisgrupi juhi Lilian Palu sõnul on politseinikuamet parim elukutse ja seni pole ta oma otsust kahetsenud. «Soov politseinikuks saada tuli mul juba 10. klassis, sest see tundus põnev. Erinevalt paljudest teistest oli mul elukutse valikul selgus olemas juba gümnaasiumis,» ütles Palu.

«Mulle meeldib politseitöö põnevus, inimestega suhtlemine ja nende aitamine. See on töö, kus saab inimesi aidata ning see annab hea tunde. Olen politseist saanud palju elutarkust, kogemusi, häid kolleege ja suhteid,» lisas ta. «Keeruline pool selles töös on see, et kõiki ei saa alati kahjuks aidata, ning eks igal uurijal on neid kogemusi, kus mõni juhtum jäi lahendamata või ei lõppenud positiivselt.»

Lilian Palu arvates peab töö meeldima ja siis tulevad ka tulemused. «Kui on tahtmist ja pealehakkamist, siis on kõik uksed avatud nii naistele kui meestele. Julge hundi rind on haavleid täis,» rääkis ta.

 

 

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles