Algas koolinoorte ideevõistlus Solve For Tomorrow

Tartu Postimees
Copy
Algas koolinoorte ideekonkurss Solve For Tomorrow.

 

 

 

 
Algas koolinoorte ideekonkurss Solve For Tomorrow.        Foto: Marko Saarm

Täna algab taas iga-aastane gümnaasiumiõpilastele mõeldud Samsungi kooliprogramm Solve For Tomorrow. Tegemist on ideevõistlusega, kus otsitakse ja aidatakse arendada noorte ideid, parandamaks õpilaste õnnetunnet ja heaolu koolis. Auhinnafondi on Samsung pannud 16 000 eurot.

Tänavuseks peateemaks on õpilaste heaolu parandamine kooliruumis, mida iseloomustavad märksõnad õnnelikkus, vaimne tervis, stressiga toimetulek, depressioon, kiusamine ja küberkiusamine. Programmi käigus selgitatakse esmalt välja parimad Eesti võistkondade ideed, seejärel saadetakse viis tugevamat mõõtu võtma Baltikumi-ülesele finaalvõistlusele. 

«Kooliruum peab olema turvaline keskkond, kus õpilane tunneb end hästi. Seetõttu soovib Samsung järjekordselt õla alla panna noorte lennukatele ideedele, kuna see on hea võimalus noortele jagada oma loovaid ideid ja panustada enda jaoks tähtsa koolikeskkonna parandamisse. Ideevõistlusel õnnestumiseks ei ole osavõtjatele oluline omada eelnevat kokkupuudet ettevõtlus- või sotsiaalvaldkonnas – õppimine toimub ideearenduse käigus,» selgitas Solve for Tomorrow‘ programmi juht Egle Tamelyte.

Solve For Tomorrow‘ programmi võitnud meeskonda pärjatakse 5000 euro suuruse auhinnarahaga, mis on mõeldud idee elluviimiseks. Teine ja kolmas koht võidavad vastavalt 3000 ja 2000 eurot, mis tuleb samuti panustada idee rakendamisse. Lisaks on auhindadeks Samsungi nutiseadmed.

Võistlusest oodatakse osa võtma 9.–12. klassi noori kolme- kuni viieliikmeliste võistkondades. 5. oktoobrini õhtuni saab oma võistkonna ja esialgse idee kirja panna kodulehel www.solvefortomorrow.ee. Seejärel saavad kõik võistkonnad mentorid, kes aitavad neil ideid edasi arendada, ja saab osaleda koolitustel. Võistlus kulmineerub Baltikumi-ülese finaaliga.

 

 

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles