Eili Arula: siga leiab ikka pori

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Eili Arula
Eili Arula Foto: Kristjan Teedema

Ilmselt mitmed varahommikused ärkajad on nädalavahetusel kohanud linnas neid, kel pidu pole veel lõppenud. Kuigi ajakirjanikutöö ei nõua väga tihti varahommikust ärkamist, olen mõnel laupäeva varahommikul kella seitsme paiku toimetusse tulles ka kohtunud hiliste pidulistega, kes ei ole veel kõrvalmajast ööklubi juurest jõudnud lahkuda. Kes ootab taksot, kes otsib kaotatud telefoni, kes on kaotanud marulise peo käigus sõbra või sõbranna. Tavaliselt lahkuvad need joviaalses meeleolus tegelased klubi ukse eest mõne aja pärast suurema kärata.

Möödunud nädalal andsid politsei ja linnavalitsus teada, et alkoholi seltsis pikale veninud klubiõhtud võivad kaasa tuua öise alkoholimüügi piirangu. Kaalumisel on, et nädala keskel võiksid klubid ja baarid alkoholimüügi lõpetada kell 2, nädalavahetustel kell 4 öösel.

Politsei hinnangul saab sel viisil vähendada varahommikusi väljakutseid kesklinna, kus alkoholiga liiale läinud tegelased ei saa enam kaaslaste või iseendaga hakkama ning vajavad korrakaitsjate karmi selgitust või sõitu vangimajja kainenema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles