Linnaraamatukogu kutsub kokku suvelugemise programmides osalenud lapsed

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Linnaraamatukogu laste- ja noorteosakonnas toimus Raamatukrati suvelugemise programmi pidulik lõpuüritus juba laupäeval, 9. septembril.
Linnaraamatukogu laste- ja noorteosakonnas toimus Raamatukrati suvelugemise programmi pidulik lõpuüritus juba laupäeval, 9. septembril. Foto: Tartu Linnaraamatukogu

13. septembril kell 13 tehakse Tammelinna harukogus kokkuvõtteid suvelugemise programmist koos kirjanik Triinu Laanega, kes on Tartu lastekirjanduse auhinna 2021. aasta laureaat. Karlova-Ropka harukogu suvelugemisprogramm kandis pealkirja «Noortekirjandusega läbi Eestimaa» ja kõik osalejad kutsutakse kokku 23. septembril kell 12.

Linnaraamatukogu laste- ja noorteosakonnas toimus Raamatukrati suvelugemise programmi pidulik lõpuüritus juba laupäeval, 9. septembril. Tublide lugejatega käis kohtumas kirjanik Hugo Vaher ja kõik osalejad said tänutäheks väikese kingituse.

Keskkogus tuli lugemispassi abil leida viis raamatut ja nelja raamatu kohta lahendada ülesandeid ning lemmikteosest kirjutada lugemissoovitus. Lugemissoovitused avaldatakse Tartu linnaraamatukogu laste- ja noortelehel Raamatukrati lugemisblogis.

Raamatukoguhoidja Anu Amor-Naritsa sõnul olid lugejad usinad. «Tublisid lugejaid oli seekord 130 ja kokku sai läbi loetud 650 raamatut. Osalejaid oli 19st Tartu linna ja lähiümbruse koolist. Loetud raamatute valik oli mitmekesine, loeti nii vana klassikat kui ka päris värskeid raamatuid,» rääkis ta.

Suvelugemise programmidega soovitakse meelitada lapsi raamatute ja lugemise juurde, andes neile sealjuures suure valikuvabaduse. Pidulik tänuüritus raamatukogus koos kirjanikuga võiks lugemisindu veelgi ergutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles