Maal elamise päev saab avastardi Elvast

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Maal elamise päeva tähistatakse 23. septembril ning siis on igaühel võimalus kaeda, kuidas maal päriselt elatakse.
Maal elamise päeva tähistatakse 23. septembril ning siis on igaühel võimalus kaeda, kuidas maal päriselt elatakse. Foto: Elmo Riig

Maal elamise päev on üleriigiline ühistegemine, mida korraldavad omavalitsused üle Eesti juba viiendat korda. Elva vald võõrustab 15. septembril tänavuse ürituse avapäeva, kus korraldajad ja panustajad üle Eesti tulevad kokku, et Elva valla eluoluga lähemalt tutvuda ning enne 23. septembrit veel mõtteid koguda.

Päev Rannu rahvamajas algab Urmas Vaino juhtimisel ning seejärel saavad külalised kuulata värvikaid maal elamise lugusid elust enesest.

Viite omanäolist maal elamise ja sinna kolimise kogemust jagavad tuntud ja tegusad Eesti inimesed: ajakirjanik Sven Soiver, Mulgimaal elav ERR-i saadete toimetaja Marit Ummelas, Raplamaal elav näitleja Märt Koik ning 2023. aasta põllumehe tunnustuse pälvinud perekond Hiiemäe.

Oma sõna ütlevad sekka ka riigikogu maaelukomisjoni esimees Urmas Kruuse ja maaelu sihtasutuse juhataja Meelis Annus. Päeva lõpetuseks tutvustatakse külalistele Elva vallas Marjasoo talu ja Konguta kooli tegemisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles