Päevatoimetaja:
Richard Särk

Kärpeid kavandavad teisedki Lõuna-Eesti omavalitsused

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Risto Mets
Copy
Pildil Valga raekoda
Pildil Valga raekoda Foto: arhiiv

Lisaks Tartule kaaluvad eelarvekärpeid ka teised Lõuna-Eesti omavalitsused. Ehkki Võrus ja Valgas pole konkreetseid otsuseid kärbete osas veel langetatud, arvestatakse siiski võimalusega, et eelarvet vähendada tuleb.


Võru linn ootab valitsuse seisukohti ja veebruarikuu tulumaksu laekumist, sellest sõltub, missugune otsus tehakse, vahendas Võru linnavalitsuse avalike suhete spetsialisti Marianne Metti sõnu

ERR.ee

.



Mett lisas veel, et eeldatavasti peab ka Võru eelarvekulutusi kärpima. Kui suur kärbe tuleb, ei ole veel selge, see sõltub sellest, milliseks kujuneb valitsuse seisukoht ja ainult ühe kuu tulumaksu laekumistest ei saa veel väga suuri otsuseid teha.



Valga linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Ene Mägi kinnitas rahvusringhäälingule, et Valgas pole eelarvemuudatusi arutatud. Tema sõnul jaanuaris Valga eelarvesse laekunud omatulud ei vähenenud. Edasine sõltub aga arengutest ja riigi eraldistest. Kui laekumised vähevad, siis peab ka Valga linn oma eelarve ümber vaatama.

Märksõnad

Tagasi üles