Minister: lapsevanemal peaks olema ka valik, et ta ei pea töötama autojuhina

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Tuleb tunnistada, et väga paljude 10–11 õpilasega koolide pidamine käib meil siiski üle jõu, tõdes haridus- ja teadusminister Kristina Kallas. Praegu on valitsus pannud piiri, et 20–30 õpilasega koole kinni panna ei tahaks, et võimalus õppida kodu lähedal säiliks.
Tuleb tunnistada, et väga paljude 10–11 õpilasega koolide pidamine käib meil siiski üle jõu, tõdes haridus- ja teadusminister Kristina Kallas. Praegu on valitsus pannud piiri, et 20–30 õpilasega koole kinni panna ei tahaks, et võimalus õppida kodu lähedal säiliks. Foto: Eero Vabamägi

Koolivõrgu korrastamisel ja väikseks jäänud koolide kohta otsuste langetamisel tuleb esikohale seada laste huvid, alati pole see nii läinud, tõdes haridusminister Kristina Kallas (Eesti 200).

Kuidas teie selgitate seda, et Tartumaal Kambja vallas 11 õpilasega Unipiha kool on kogukonnale rõõmuks ja püsib avatud, Pärnumaal 21 õpilasega Metsküla kooli ei ole justkui võimalik ära majandada? Mis on see põhiline erinevus?

Ma Unipiha olukorda ei tea nii hästi. Metsküla kooli sulgemist põhjendatakse, et nii väikesele koolile peab vald oma hariduskuludelt lisa maksma, sest riigi makstavast õpetajate palgafondist kooli üleval pidamiseks ei piisa, see aastane lisakulu on 20 000 – 30 000 euro ringis. Kuna vallal on seda raha vaja selleks, et hakata planeerima Lihulas koolimaja ehitust, on vaja koolivõrku koondada ja Metsküla kool kinni panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles