Maailmakoristuspäeval saab Raadi kalmistu kraamitud

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Raadi kalmistu.
Raadi kalmistu. Foto: Margus Ansu

Üleilmne kodanikualgatus maailmakoristuspäev toimub tänavu laupäeval, 16. septembril. Tartlasi kutsutakse kaasa lööma Raadi kalmistu koristustöödel.

Kui varasematel aastatel on tähelepanu pööratud Läänemerele ja muudele veekogudele ning metsadele, siis sel aastal on eesmärgiks võetud meile oluliste kalmistute koristamine. Tartu linn osaleb samuti maailmakoristuspäeval ning ühiselt koristatakse Raadi kalmistut. Ühtlasi tähistatakse koristuspäevaga Tartu Raadi kalmistu 250. aastapäeva.

Maailmakoristuspäeva Eesti tiim, Gratitude Services ja Tartu linn kutsuvad kõiki tartlasi, akadeemilisi organisatsioone, ettevõtteid, haridusasutusi, koole ja sõpruskondi laupäeval, 16. oktoobril toimuvale maailmakoristuspäevale ning puhtaks tegema Raadi kalmistuid põlenud küünlatopsidest jm prügist. Korraldajad julgustavad koristustalgutele tulema koos perede, sõprade ja ka kunagiste koolilendude kaupa. Tartu linn pakub tublidele talgulistele kringlit ja teed. Pärast tööpäeva toimub kalmistu keskväljakul ka väike õpituba, milles jagab häid näpunäiteid hauakivide puhastamiseks Allan Selirand (Gratitude Services OÜ).

Maailmakoristuspäev Raadil algab laupäeval, 16. septembril kell 10 Raadi kalmistu peaväravas (Kalmistu tn) ning tööd lõppevad kell 12. Talgulistele jagatakse Raadi kalmistu peaväravas prügikotid küünalde ja prügi kogumiseks ning ka juhised, millises kalmistu sektoris koristustöid teha. Korraldajad paluvad talgutele tulijail end varustada töökinnastega.

Mõned soovitused maailmakoristuspäeva sujuvaks läbiviimiseks

  • Tehke maailmakoristuspäevast üks äge tiimiüritus, mis kasvatab meeskonnavaimu ning edendab organisatsioonikultuuri ja meeskonnatöö oskusi. Samuti annab see võimaluse üheskoos ära teha midagi väga olulist nii meie loodusele kui kogu planeedile.
  • Registreeri oma organisatsiooni osalemine maailmakoristus.ee kodulehel või anna meile oma osalemissoovist teada e-posti teel kalmistud@maailmakoristus.ee või gerli@gratitudeservices.com.

Allikas: Tartu linnavalitsus

Mullu osales koristusel ligi 50 000 eestlast, nende seas ligi 47 000 õpilast ja lasteaialast ning sadakond ettevõtet ja kogukonda. Kokku korjati tonnide viisi prahti nii randadest, kodutänavatelt, metsadest, avalikest parklatest kui ka teepervedelt.

Maailmakoristuspäev toimub tänavu juba kuuendat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles