Kastre vald korraldab esimest korda inspiratsioonipäeva noortele

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Kastre valla töömalev on olnud üks võimalusi, kuidas valla eri piirkondade noori omavahel lõimida.
Kastre valla töömalev on olnud üks võimalusi, kuidas valla eri piirkondade noori omavahel lõimida. Foto: Triin Tokman

Programmis «Loov vald – kogukonnakiirendi» sündinud Kastre valla noorte inspiratsioonipäev saab hoo sisse juba järgmisel esmaspäeval, 11. septembril Võnnu kultuurimajas.

Inspiratsioonipäeva eesmärk on erinevate kõneisikute ja töötubadega noori inspireerida. «Soovime, et noored oleksid aktiivsed ja sooviksid kogukonda ning noorte heaolu parandamisesse ka ise panustada,» põhjendas Kastre valla juhtiv noorsootöötaja Triin Tokman ürituse vajalikkust.

Inspiratsioonipäeval jagab rahatarkust investor, õpetaja, ettevõtja ja rahatarkuse koolitaja Miljonineiu. Ettevõtte sünni- ja edulugu jagab ratastel pastarestorani Pastaljano esindaja. Teekonnast muusikamaastikul räägib laulja Grete Paia, kes annab päeva lõpetuseks ka Võnnu kultuurimajas kontserdi. Õpitubades saab proovida teaduskatseid, tegeleda taaskasutusega, omandada teadmisi keskkonnasäästlikkusest ning õppida laulusõnade kirjutamist ja DJ puldi käsitlemist. Lisaks on noortel võimalik anda oma panus Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 Kastre valla suurprojekti «Festival Kaera-Jaan».

Kastre valla inspiratsioonipäevale on oodatud kõik valla koolide 7.–12. klasside õpilased, kokku ligi 200 noort. «Ühisüritusi Kastre valla noorte lõimumiseks toimub võrdlemisi vähe ning noored ei puutu omavahel eriti kokku. Loodame üritusega tugevdada sidemeid eri piirkondade noorte vahel, et olemasolev noorteaktiiv kasvaks ühiselt ettevõtlikumaks ning üritusest sünniks uusi koostegemisi ka tulevikus,» ütles noorsootööspetsialist Triin Tokman.

Inspiratsioonipäeva toetavad Kastre vald, Lange motokeskus, Escape Tartu, Sõbralt Sõbrale ja Koolibri kirjastus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles