Märja katlamaja rajamise ettevalmistavad tööd said ehitusloa

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Märja katlamaja seadmed on juba mõnda aega kohal, nüüd saab viimaks ka ehitus alata.
Märja katlamaja seadmed on juba mõnda aega kohal, nüüd saab viimaks ka ehitus alata. Foto: Sille Annuk

Eelmise nädala reedel väljastas Tartu linnavalitsus Märja uue katlamaja ehitamiseks osa lube, seega saab YIT soojatootja N.R Energy tellimusel katlamaja ehituse ettevalmistustega peale hakata.

Kui kõik kulgeb plaanipäraselt, saavad aleviku elanikud juba järgmise aasta alguses toasooja Eesti hakkpuidul töötavast kõige moodsama tehnoloogiaga katlamajast.

«Soojatorustiku, veetoru, kanalisatsiooni hüdrandi ja juurdesõidutee ehitusload on nüüd kõik olemas ning YIT Eesti saab katlamaja ehitamise ettevalmistuseks kopa maasse lüüa. Tänan Tartu linnavalitsust koostöö ja nõustamise eest, et lubade jaoks vajalikud täpsustused sai operatiivselt tehtud ja nende poolt kooskõlastatud,» ütles N.R Energy juhatuse liige Nikolai Reisman.

Praegu on ehitusluba vaid juurdepääsuteede ja torustike rajamiseks, soojatootja loodab lähiajal projektis vajalikud muudatused teha, et ka katlamaja ehitusluba saaks väljastatud.

«Linnale on tähtis, et tulevane katlamaja on keskkonnasäästlik, kasutades energiaallikana hakkpuitu kui kohalikku biokütust. Märja aleviku elanikele on aga oluline, et selle katlamaja tipptasemel tehnoloogia aitab tänu efektiivsusele küttekuludelt kokku hoida ning tagada kaugkütte varustuskindlust,» kommenteeris Tartu abilinnapea Raimond Tamm.

Reismani sõnul tagab uus hakkpuidu katlamaja piirkonna elanikele soojusenergia tarnekindluse ning väiksemad kulutused kaugküttele. Katlamaja peab praeguste plaanide järgi valmis olema aastavahetuseks. Kuni uue katlamaja tööle hakkamiseni garanteeritakse elanike soojavarustus senise katlaga. Seejärel vana katlamaja lammutatakse.

Eesti üks suurimaid regionaalseid soojatootjaid N.R Energy sõlmis tänavu mais projekteerimis- ja ehituslepingu ehitusettevõttega YIT Eesti, et rajada aasta lõpuks Märja alevikku arhitektuurselt kõrgel tasemel ja kõige moodsama tehnoloogiaga hakkpuidu katlamaja. Ettevõte rajab sarnase katlamaja ka Klooga alevikku ja Orgita külla, nende ehitus juba käib. Samuti ehitab N.R. Energy  uut katlamaja Loksale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles