Politsei eest metsa kihutanud autojuht sai kaks nädalat aresti

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tartumaal politsei eest põgenenud juhtimisõiguseta autojuht sai karistuseks kaks nädalat aresti.

Eile hommikul kella 10.30 ajal sai politsei teate, et Tartumaal eiras üks sõidukijuht talle antud peatumismärguannet ning põgenes.

Korrakaitsjad järgnesid põgenevale Suzuki väikebussile, mis peagi Mäksa vallas külavaheteelt suuna metsa vahele võttis ning alarmsõiduki maharaputamiseks lausa metsamaastikule sõitis.

Peagi saabus Kaagvere lähistele teinegi liikluspatrull, mis püüdis põgeneva väikebussi teed blokeerida, ent juht jätkas politseibussi märgates sõitu metsamaastikul puude vahel. Lõpuks võttis Suzuki suuna Kaagverre, kus sõidukijuht väikekaubiku ühte garaažiboksi parkis.

Liikluspolitseinikud pidasid juhi kinni ja selgus, et mehel polnud juhiluba. Lisaks oli politsei 23-aastase Daneli vaid mõned kuud varem samal põhjusel juhtimiselt kõrvaldanud.

Lõuna prefektuuri liikluspolitseinik Kristjan Palu ütles, et kogu tagaajamise kestel reisis noormehega kaasa tema ema ja viimase süles olnud koer. «See on hea näide, kuidas noor mõistus ei adu, et sellise ohtliku käitumisega ei riskeerita ainuüksi enda, aga ka teiste kallite inimeste eludega,» sõnas Palu.

Daneli enda sõnul ajendas teda põgenema hirm karistuse ees ja usk, et kõrgema põhjaga masin võimaldab metsamaastikul korrakaitsjad kaugele selja taha jätta.

Täna hommikul toimunud kohtuistungil taotles politsei Danelile karistuseks 14 päeva aresti, mille kohus rahuldas ning mees asus kohe ka karistust kandma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles