Kamp tungis keset päeva mehele kallale, pealtnägijad silmasid ka relva

Copy
Selgus, et ähvardamisel ei kasutatud tulirelva. Kriminaalmenetluse käigus selgub, millega oli tegu.
Selgus, et ähvardamisel ei kasutatud tulirelva. Kriminaalmenetluse käigus selgub, millega oli tegu. Foto: Kristjan Teedema

Politsei sai möödunud reedel, 1. septembril kella ühe paiku päeval äreva väljakutse Tartusse Raekoja platsi lähistele, kus kolm meest olid ühele mehele kallale läinud. Pealtnägijate sõnutsi vehkis keegi asjaosalistest ka relvaga.

Politsei reageeris kiirelt ning kõik asjaosalised peeti sündmuskohal kinni. Kannatanu viidi terviskontrolliks haiglasse.

Lõuna ringkonnaprokurör Külli Saks sõnas, et meestel kaasas olnud relv ei olnud tulirelv. Millega täpselt tegu oli, selgub kriminaalmenetluses. Ka kuriteo motiivi ning muud juhtumiga seotud asjaolud selguvad kriminaalmenetluse käigus.

Selgus, et ühel kinnipeetutest on kehtiv karistus kuriteo eest, ka teine mees oli kriminaalkorras varem karistatud, kuid juhtumi ajal oli tema karistus juba kustunud. Kolmandat meest ei olnud varem kriminaalkorras karistatud.

Prokurör rõhutas, et nii tõsisele väljakutsele reageerib politsei kiiresti, kuna ohus võib olla nii juhtumiga seotud inimeste kui ka pealtnägijate või juhuslike möödakäijate tervis ja elu. «Meie kõigi huvi on, et avalikus ruumis oleks turvaline ning ohutu viibida, seetõttu reageeris ka prokuratuur täie tõsidusega ning kõik kolm sündmuskohal kinni peetud meest on praegu prokuratuuri taotlusel Tartu maakohtu otsusega kaheks kuuks vahi alla võetud,» täpsustas Lõuna ringkonnaprokurör Külli Saks.

Ta tänab julgeid ja tähelepanelikke inimesi, kes edastasid viivitamatult juhtunu kirjelduse koos täpse asukohaga häirekeskusele, jäid sündmuspaigale politseipatrulli saabumiseni ning andsid seejärel kogu teabe politseile edasi. Samas paneb prokuratuur inimestele südamele, et kannatanule appi minnes peab alati veenduma enda turvalisuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles