Galerii Tudengid nõelusid messil banaane ja piidlesid säravaid rapiire

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy

Tartu Raekoja platsile kolmapäeval püsti pandud suures valges messitelgis oli jutuvada sedavõrd vali, et telgialune meenutas pigem mesilastaru kui laata. Vestlemiseks oli tarvis kõvasti pingutada, et ükski oluline detail kõrvust mööda ei lipsaks. 

Telgialuse täitsid erinevad üliõpilasorganisatsioonid ning tudengid, kes olid kogunenud tudengimessile «Ole rohkem». Tegemist on Eesti suurima tudengiorganisatsioonide messiga. Üritusel osales üle neljakümne organisatsiooni: üliõpilasorganisatsioonid, tudengite huvikaitseorganisatsioonid, sisuloojad ja ka nende toetajad.

Korraldaja, Üliõpilaskonna sihtasutuse juht Petrik Saks sõnas, et mess annab võimaluse tudengitel ühest kohast saada infot selle kohta, mida teha, kui loengud on läbi.

«Korporatsiooni või seltsi kuulumine on tudengielu üks lahutamatu osa,» sõnas Saks. «Meie soov on, et tudengitele oleks võimalik sotsialiseeruda ka väljaspool loenguruume, saada uusi tutvusi, sest teada on, et seltsidest ja korporatsioonidest leitakse sageli tutvused kogu edasiseks eluks.»

Messil oli enamik Tartus tegutsevaid üliõpilaskorporatsioone. Korp! Rotalia esindaja Dan Maapalu sõnas, et messil osalemine on tema hinnangul igati korda läinud, sest huvi nende tegevuse vastu on suur. Ta tunnistas, et korporatsioonid mingis mõttes võistlevad messil uute liikmete pärast. «Siin tuleb silma jääda, et huvilised meie tegemisi ka pärast messi vaatama tuleksid ning alles siis saame uue liikme vastu võtta,» rääkis Maapalu.

Korporandid välgutasid messitelgis rapiire ning seltsid andsid ülevaate oma tegevusest. Eriti praktilise messiala oli püsti pannud arstiteadusüliõpilaste selts, seal oli külastajatel võimalik harjutada haava kinni õmblemist. Päris haava kellelegi õppe eesmärgil ei tekitatud, «patsiendiks» oli laual katki lõigatud koorega banaan.

Tänavu Tartu ülikoolis rahvusvaheliste suhete magistriõpinguid alustanud Markus Meier käis tudengimessil vaatamas, kas kohtab seal vanu tuttavaid. Pärast põgusat ringi vaatamist leidis ta nii mõnegi tuttava näo. Seni pole Meier ühegi korporatsiooni liige, kuid messitelgi all mõlgutas ta mõne korporatsiooniga liitumise mõtteid.

«Silma jäid Revelia ja Vironia, neist esimene on väike ja samas kokkuhoidev, Vironias jällegi on mul mõningaid tuttavaid,» ütles Meier.

Ta julgustab ka kaastudengeid seltse ja korporatsioone üles otsima. «Ülikoolis õpib igaüks nii palju, kui viitsib, aga loenguruumist kuigi palju sotsiaalset kapitali ei kogu,» sõnas Meier. «Tasub ikka õpikute tagant aeg-ajalt välja tulla.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles