GALERII Purjuspäi söögi tegemine Meeril lõppes suure tulekahjuga

Copy
Põlenud korteris hindasid tekkinud kahjusid nii päästeameti esindaja kui ka naaber koos ühistu esimehega.
Põlenud korteris hindasid tekkinud kahjusid nii päästeameti esindaja kui ka naaber koos ühistu esimehega. Foto: Sille Annuk

Ööl vastu kolmapäeva said päästjad teate Nõo vallast Meeri külast, kus põles kahekorruselise maja korter.

Väljakutse häirekeskusele laekus veidi enne kella poolt kolme öösel. Teataja ütles, et põlevas korteris on mees ja naine. Päästjate saabumise ajaks oli kohalik mees inimesed põlevast korterist õue aidanud, leegid ulatusid juba aknast ja korteri välisuksest välja. Korteris olnud mehe viis kiirabi haiglasse.

Päästjad sisenesid kustutustöödeks korterisse, kus leegitses köök. Samas kontrolliti kõrvalkortereid, et sinna poleks jäänud hädas elanikke. Tulekahju leviku piiramise järel kontrolliti üle pööning. Päästetööd lõpetati kella nelja paiku öösel. Esialgsetel andmetel sai tulekahju alguse köögis taburetil olnud elektripliidi hooletust kasutamisest.

Täna ennelõunal oli põlengupaigas olukord nukker. Trepikojas paistis, kuidas suits oli ka teistesse korteritesse levinud. Õhus lõi ninna tugev suitsuhais, õues olid põlenud korterist välja toodud asjad.

Põlenud korteris käisid ringi naaber, ühistu esimees ja päästeameti esindaja, kes kõik koos vaatasid üle kahjustusi.

Naaberkorteris elav Andrei Aleksejev teadis rääkida, et tulekahju ajal korteris olnud kaks inimest tekitasid õnnetuse sellega, et jäid süüa tehes magama. Samuti olevat olnud mees ja naine purjus.

Aleksejev tõi naabrid põlevast korterist välja. Eluga pääsenud mees ja naine naabrimehe hinnangul väga tõsiseid põletushaavu ei saanud ning nüüd olevat neil tulekahjust saadud šokk suurem probleem kui põletushaavad.

Ka Aleksejevi mullu ostetud ja nüüdseks remonditud korter sai tulekahju tõttu kannatada. Kuna korteril kindlustus puudub, siis on praegu veel lahtine, kes kannab tema elamise remondikulud.

Anonüümsust soovinud ühistu esimees kinnitas Aleksejevi juttu ja ütles, et korteris viibinud inimesed polnud tõesti kõige viisakamate elukommetega ning pikemat aega on neid kimbutanud probleemid alkoholi liigse tarbimisega. «Lapsi siin korteris ei olnud, aga need elanikud olid ise ühed suured lapsed,» märkis ühistu esimees.

Päästjad põlenud korterist suitsuandurit ei leidnud. Oli suur õnn, et öist põlengut seekord ilma häireseadme abita märgati ja kahel inimesel õnnestus tulekahjust eluga pääseda.

Sel aastal on tulekahjudes hukkunud 28 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles