Politsei soovitab inimestel teha kütuse varastamine raskemaks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus avastatud kütusevargus. Foto ei ole uudisega otseselt seotud.
Tartus avastatud kütusevargus. Foto ei ole uudisega otseselt seotud. Foto: Lõuna prefektuur

Kallinev kütusehind muudab põleva vedeliku üha atraktiivsemaks varaste seas, kes ei pea paljuks kanistrite va voolikutega pimeduse varjus autode ümber hiilida.

Lõuna prefektuuri kinnitusel saabus 21. märtsil kell 1.28 politseile teade, et Tartus Vahi tänaval tõmmatakse kahe veoauto Iveco paakidest välja diislikütust.

Sündmuskohal leidis politsei autode vahetust lähedusest kolm täis kanistrit 80 liitri kütusega ja kolm tühja kanistrit. Tänu sõidukiomaniku kiirele reageerimisele jäi kütusevargus lõpule viimata.

Kriminaalasja menetlemise käigus selgus, et sõidukiomanik oli rakendanud kütusepaakide kaitseks omapoolseid turvameetmeid. Paake valvas süsteem, mis saatis sõidukiomaniku telefonile sõnumi, kui kütusenivoo paagis hakkas kiiresti langema.

Tänu sellele süsteemile jõudis sõidukiomanik kiiresti sündmuskohale ning informeeris juhtunust politseid. Vargaid ei õnnestunud küll sündmuskohal tabada, neid otsitakse, aga ilmselt varastati oluliselt vähem kütust kui seda muidu tehtud oleks.

Tartu kriminaaltalituse eriasjade uurija Viktor Võsokovi sõnul näitab antud juhtum ilmekalt, et kütusevarguste ärahoidmiseks on piisava leidlikkuse korral võimalik omanikupoolne panus anda.

«Kütus, mis tänu sellele valvesüsteemile jäi varastamata, kompenseerib kindlasti süsteemile tehtud kulutused.»

Veokijuhid kasutasid selle juhtumi puhul veel ühte kaitsevõimalust. Nad olid kaks veokit parkinud teineteise kõrvale nii tihedalt, et kütusepaagid olid vastakuti ning neile ei olnud võimalik ligi pääseda.

«Kui üks auto ära sõitis, oli varas ka kohe platsis ja asus tegutsema. Õnneks ei saanud ta seda kaua teha.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles