Elu ise Kanepiuimas mops, südamerütmihäirega kass ja pankreatiidiga Otto elasid öö üle EMOs (1)

Kristofer Seema
, reporter
Copy
Eesti maaülikooli väikeloomakliiniku erakorralise meditsiini ja intensiivravi loomaarsti Raidy Mägi (paremal) ja ta abilise Ketrin Elery Vadi hoole all oli ka 13-aastane Yorkshire’i terjer Otto, keda vaevas pankreatiit.
Eesti maaülikooli väikeloomakliiniku erakorralise meditsiini ja intensiivravi loomaarsti Raidy Mägi (paremal) ja ta abilise Ketrin Elery Vadi hoole all oli ka 13-aastane Yorkshire’i terjer Otto, keda vaevas pankreatiit. Foto: Signe Oidekivi

Hädad tabavad nii inimesi kui ka loomi igal ajal ning nagu inimestel, on ka meie neljajalgsetel sõpradel võimalik tervise­probleemi korral saada erakorralist meditsiiniabi. Eesti maaülikooli väikeloomakliiniku öises valves näeb sageli palju keerulisi ja äärmuslikke juhtumeid.

Päeval on selles kliinikus tööl kümneid arste, kes loomade tervise eest hoolt kannavad. Kella kaheksast õhtul jääb aga valvesse ainult üks doktor ning tema abiline, neil tuleb toime tulla piirkonna kõigi lemmikloomade probleemidega, millega hommikuni oodata enamasti ​ei kannata.

Valvearst peab suutma teha kiireid ja korrektseid otsuseid olukordades, kus tema valikutest sõltub looma elu või surm. Ning kõike seda öösel 13 tunni vältel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles