Intervjuu Minister Signe Riisalo: hooldekodusse minek peab olema rahulik ja lähedaste vajadusi arvestav

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo leiab, et kõige keerukam on tal oma tööd teha olnud siis, kui ühiskonda juba räsivatele kriisidele lisanduvad uued. Aga sel suvel ta võttis puhkuse, isegi purjetada jõudis.
Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo leiab, et kõige keerukam on tal oma tööd teha olnud siis, kui ühiskonda juba räsivatele kriisidele lisanduvad uued. Aga sel suvel ta võttis puhkuse, isegi purjetada jõudis. Foto: Signe Oidekivi

Juulis jõustunud hooldusreformi sõnum on, et riik ja omavalitsused lähevad hoolduse eest maksmisel inimestele appi. Kui seni tasus inimene hooldekodu eest koos lähedastega ise, siis nüüd on lähedaste panust vaja vähem. Kas see reform on mõne kuuga päriselus midagi muutnud? Hooldekodukoha taotluste hulk on kõvasti kasvanud, tõdeb sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo. Taotlus ei tähenda aga alati seda, et inimesel kindlasti hooldekodu vaja on.

Tartu hoolekandeteenistuse peaspetsialist Tiina Haasi sõnul on Tartus hooldekodukoha saamise taotluste hulk mitu korda kasvanud. Ühest küljest võis seda ette näha, et need inimesed, kes varem hooldekoduvõimalust oma pere liikmele ei saanud kaaluda, teevad seda nüüd.

Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo, kas siin ei või peidus olla oht kalduda teise äärmusesse – et noorem põlvkond kipub oma vanasid liiga kergel käel nüüd hooldekodusse saatma?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles