Kelmuse ohvriks langenud jõgevamaalane jäi ilma 26 000 eurost (4)

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Kannatanu isikuandmeid kuritarvitades võeti tema nimele ligi 26 000 eurot laenukohustusi. Pilt on illustratiivne.
Kannatanu isikuandmeid kuritarvitades võeti tema nimele ligi 26 000 eurot laenukohustusi. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Viimase ööpäeva ehk kogu esmaspäeva jooksul laekus Lõuna prefektuurile mitu teadet vargustest, kuid nendele lisaks ka valeraha kasutamisest ning kannatanu isikuandmeid kuritarvitades tema nimele suure laenu võtmisest.

Jõgevamaalt sai politsei eile teate kelmusest. Siis laekus Lõuna prefektuurile info, et kannatanu isikuandmeid kuritarvitades võeti tema teadmata ja tema nimele laenukohustusi mitmelt kiirlaenupakkujalt. Sellega tekitati kannatanule kokku 26 080 eurot kahju.

Kuigi täpsemad asjaolud pole veel teada, pani esialgsetel andmetel kelmuse toime kannatanu lähisugulane.

Tartus olid kahjud ööpäeva jooksul väiksemad, teateid aga rohkem. Kokku oli neid neli, millest kolm olid vargused ning ühel juhul avastati valeraha.

Tartu ülikooli jalgrattahoidlast ärandati 400 eurot maksev jalgratas Scott Aspect 960.

Vargus pandi toime teisestki Tartu rattahoidlast – Turu tänaval varastati lukustatud elektritõukeratas Xiaomi M365 Pro. Omanik sai kahju 300 eurot.

Ka laekus politseile teade, et lühiajaliselt üüritava korteri lukustatud ja üürnikule kasutada mitte antud toast on varastatud alkohoolseid jooke, koolikott ja Apple'i iPad. Vargusjuhtumi täpsemaid üksikasju uurib politsei kriminaalmenetluses.

Lisaks vargustele laekus teade, et Tartu sularahakeskuses avastati võltsimistunnustega kaheeurone münt, mis saadeti ekspertiisi.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles