Sulgpallurid teenisid Lätis kindla, Iirimaal aga üllatavama võidu

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Kati-Kreet Marran ning Helina Rüütel olid turniiri esimene asetus ning jäidki vastastele võitmatuks.
Kati-Kreet Marran ning Helina Rüütel olid turniiri esimene asetus ning jäidki vastastele võitmatuks. Foto: Eesti sulgpalliliit

Möödunud nädalavahetusel olid võistlustules paljud Tartu sulgpallurid ning seda edukalt, sest poodiumi kõrgeimale astmele jõudsid nii naispaarimängijad Lätis kui ka segapaarismängus võistelnud triitonlanna Iirimaal.

Riias peetud rahvusvahelisel sulgpalliturniiril Victor Latvia International 2023 olid tartlased väljas kolme paariga. Neist kõige edukamad oli Triitoni naispaar koosseisus Kati-Kreet Marran ning Helina Rüütel, kes turniiri esimese asetusena ka võitjaks osutusid.

Turniir algas eestlannadele reedel, siis mängisid nad kahes kohtumises ning võitsid mõlemad kindlalt kahe geimiga. Päev hiljem oldi üle ka sakslannadest ning nii oli jäänud vaid finaalkohtumine. Samuti ei saanud sakslased, Amelie Lehmann ning Marie Sophie Stern Triitoni duole vastu ning eestlased võitsid kulla tänu mõlema geimi 21:9 võidule.

Samal turniiril võistlesid naispaarismängus veel Triitonist Catlyn Kruus ja Ramona Üprus, kes pidid tunnistama viimaks klubikaaslaste vastu finaali jõudnud sakslaste Lehmanni ja Sterni paremust.

Tartust võistlesid veel meespaarismängus Raul Käsner (Triiton) ning Kristjan Kaljurand (TÜASK), kes tulid neljandale kohale.

Seevastu Iirimaal Dublinis toimunud U19 vanuseklassi Euroopa karikaetapil oli edukas Triitonit esindanud Elisaveta Berik, kes koos soomlase Oliver Oldorffiga võitis segapaarismängus. Seejuures finaalis turniiri neljanda asetusega duo mängima ei pidanudki, sest prantslased Arthur Vaugeois ning Clara Ayuso Thevenet loobusid esikohamängust.

Olgugi et finaal jäi pidamata, oli saavutus Triitoni juhi Mart Siliksaare sõnul suur. Ta lisas, et kuna Riias võidutsenud naispaar on Euroopa viies ning turniiril oli kõrgeima asetusega, oli nende medal ootuspärane. Beriku võit aga üllatab enam. Seda enam, et ta paariline oli soomlane, kellega ta muidu koos ei võistle.

Teistest tartlastest jõudsid Dublinis veerandfinaali triitonlased Andrei Schmidt ja Emili Pärsim ning noormeeste paarismängus Schmidt koos Nõo spordiklubi esindaja Marti Joostiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles