Kortermajade renoveerimise huvilised on oodatud infopäevale

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Projekti eesmärk on ühistute juhatuste ja elanike teadlikustamine renoveerimise võimalustest, rahastusallikatest ja -tingimustest.
Projekti eesmärk on ühistute juhatuste ja elanike teadlikustamine renoveerimise võimalustest, rahastusallikatest ja -tingimustest. Foto: Hendrik Kuusk

Linnavalitsus alustas juuli alguses kortermajade renoveerimist toetava konsultanditeenuse pakkumist. 12. septemberil toimub juba teine avalik infopäev, kus räägitakse linnavalitsuse pakutavast tugiteenusest. 

Infopäev algab hotell Tartu (Soola 3) konverentsisaalis Harmoonia kell 17.30. Osaleda saab nii kohapeal kui veebi teel. Osalemine on tasuta, ent eeldab eelregistreerimist siin.

Infopäeval tutvustatakse konsultatsiooniteenust, räägitakse lahti Tartu linna rekonstrueerimistoetusega seonduv ja Kredexi teenused. Samuti räägitakse fassaadi soojustamise meetoditest ning tasuvusanalüüsidest.

Teenus loodi, sest rohkem kui pooled Tartu kortermajadest on ehitatud vahemikus 1970–2000 ja vajavadki just praegu ulatuslikku renoveerimist. Selle keerulise protsessiga hakkma saamist aitabki konsultanditeenus.

Tartu linna ja Novarc Grupi AS-i koostöös pakutav teenus lihtsustab korteriühistutel renoveerimise planeerimist, rahastuse saamist ning aitab kokku hoida kulusid. «Tartu renoveerib» on projekt, mille abil saavad korterühistud pöörduda tasuta konsultandi poole, kes pakub professionaalset tuge renoveerimise korraldamisel.

Projekti eesmärk on ühistute juhatuste ja elanike teadlikustamine renoveerimise võimalustest, rahastusallikatest ja -tingimustest.

Konsultanditeenus on korteriühistutele kättesaadav juba enne üldkoosoleku otsust renoveerimise kohta. Konsultant aitab kõigepealt hinnata hoone tehnilist seisukorda ning renoveerimisvajadust ja valmistab koos juhtkonnaga ette rekonstrueerimisotsuse.

Äärmiselt oluline on tugiteenus erialaseid teadmisi nõudva projekteerimise ning ehituse ettevalmistamise ajal. Konsultandi abi on võimalik edasi kasutada ka ehituse ajal, et tagada soovitud ehituskvaliteet.

Projekti «Tartu renoveerib» rahastab Tartu linn koostöös Euroopa Investeerimispangaga (EIB).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles