Kaamera otsib Tabivere ja Alatskivi joogiveetorustikes lekkekohta

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Et kohalik kraanivesi on saastunud, on Alatskivi kooli juures praegu nelja veekraaniga kümnekuupmeetrine mahuti, kust saab vajadusel võtta puhast joogivett.
Et kohalik kraanivesi on saastunud, on Alatskivi kooli juures praegu nelja veekraaniga kümnekuupmeetrine mahuti, kust saab vajadusel võtta puhast joogivett. Foto: Peipsiääre vallavalitsus

Tartu valla Tabivere ning Peip­siääre valla Alatskivi elanikud on pidanud juba nädal aega joogiks ja söögiks kasutatavat kraanivett keetma, sest joogivee proovid on korrast ära. Ohutuse mõttes valmistavad Alatskivi koolisöökla kokad sel nädalal vaid suppi.

Nii Tartu valla Tabivere kui ka Peipsiääre valla Alatskivi kraanivee proovidest ilmnes, et joogivees on kolilaadset bakterit üle piirnormi, teatas Emajõe Veevärgi juhtkond. Kust bakter nende alevike puhta vee torustikku sai, ei ole veel teada, kuid Emajõe Veevärk alustas mõlemas kohas veesüsteemi puhastust.

Välisel vaatlusel ei õnnestunud tehnikutel leida kohta, kust bakter võis veetorustikku sattuda. Eile asuti torustikke kaameratega uurima, et sel viisil leke tuvastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles