Ülikooli raamatukogus saab sellest nädalast vaadata kolme eriilmelist näitust

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Kevadel Tatu ülikooli raamatukogu näitusesaalis avatud Erich ja Melanie ateljeekooli vilistlaste näitus «Pallase jälgedes».
Kevadel Tatu ülikooli raamatukogu näitusesaalis avatud Erich ja Melanie ateljeekooli vilistlaste näitus «Pallase jälgedes». Foto: Kristjan Teedema

Sellel nädalal avatakse Tartu ülikooli raamatukogus kolm uut näitust, kus võib tutvuda nii vitriinidesse jõudnud kannude, Eesti Filharmoonia kammerkoori fotonäituse kui ka Eesti nahakunstnike liidu väljapanekuga.

Teisipäeval, 5. septembril kell 17 avab sisearhitekt ja Tartu kunstikooli endine direktor Krista Roosi kolmandal korrusel näituse «Kolme kodu kannud».

Vitriinidesse jõudnud kannude seas on rohkem kui saja aasta vanuseid eksemplare, aga ka alles mõne aasta eest kollektsiooni jõudnud kannusid. Avamisel räägib Roosi nii kannude päritolust kui sellest, kust tema kogu alguse sai.

Kolmanda korruse lugemissaalide ees saab vaadata Eesti Filharmoonia kammerkoori fotonäitust «Piiripealsed helid». Fotode autorit Anneli Ivastet on huvitanud loomingulised protsessid ja teekond, kuidas jõuab muusika publikuni ning mis võimalused on selle visuaalseks kujutamiseks.

Näitus on inspireeritud helilooja Tõnu Kõrvitsa loomingust ning eelkõige tema triloogiast «Lageda laulud», «Sina oled valgus ja hommik» ja «Tiibade hääl», mille tekstide tõlkija ja autor on Doris Kareva.

Eesti nahakunstnike liidu näitus «Artur Alliksaar – boheemlaste kuningas» on saanud inspiratsiooni Alliksaare luuletustest, millest Maarja Undusk koostas kogumiku «Koirohukorjaja». Kolmkümmend neli kunstnikku on loonud luulekogule kaaned, mille seas on nii boheemlikult kergeid kui ka kuninglikult külluslikke tõlgendusi.

Näitusi saab ülikooli raamatukogus vaadata oktoobri lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles