Nädala lõpp jalgpallis Tartu klubid lõid üheksa ning lasid vastu lüüa seitse väravat

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Tartu Tammeka meeskond teenis Kuressaarest viigi.
Tartu Tammeka meeskond teenis Kuressaarest viigi. Foto: Dmitri Kotjuh

Peagi lõppev nädalavahetus tõi üle Eesti küllaldaselt jalgpallikohtumisi ning neist neljas võitlesid punktide eest ka erinevatel liigatasanditel mängivad ülikoolilinna võistkonnad. Kuidas neil läks?

Esimesena tegi neljapäeval otsa lahti Tartu jalgpallikool Tammeka, võistlustules oli nii klubi esindusmeeskond kui ka naiskond. Mängude avaviled kõlasid vastavalt kell viis ning pool seitse õhtul.

Mehed astusid siis võõrsil vastu FC Kuressaarele, kes tartlastest kaks kohta ning 11 punkti kõrgemal asus. Nii püsis ka 90 mänguminutit hiljem, sest mäng lõppes 1-1 viigiga. Kohtumises lõi esmalt 15. minutil kodumeeskonna juhtima Sten Reinkort, kuid Tammeka ründaja Kevin Mätas viigistas mõni minut enne esimese poolaja lõppu. 71. minutil oli tartlastel võimalus ka penaltist juhtima, minna, kuid Kuressaare väravasuul seisnud Magnus Karofeld tõrjus löögi.

Siis oli kord Tammeka esindusnaiskonna käes, nende vastaseks oli kaks kohta kõrgemal ehk kindlalt liidripositsiooni kaitsnud FC Flora. Ülikoolilinna jalgpallurid pealinlastele vastu ei saanud ning Jessika Uleksini, Liselle Paltsi ning Lisette Tammiku esimese poolaja väravatega võitis Flora.

Kuressaarega mängis teinegi Taaralinna meeskond – esiliiga B-s võistlev Tartu JK Welco, kes võõrustas laupäeval kell 14 saarlaste U21 võistkonda. Welco midagi külaliste hooleks ei jätnud ning läks vaheajale vastu Miikal Roosi ning Richard Reesari löödud kaheväravalise eduseisuga. Teisel poolajal said jala valgeks ka Mikk Valtna, Martin Jõgi ja Eric Pärn ning kodumeeskond võttis nii veenva 5-0 võidu.

Tund aega peale Welco kohtumise avavilet pandi pall mängu ka nende konkurendi FA Tartu Kalevi mängus, keda võõrustas Pärnu jalgpalliklubi. Pärnakad suutis kahel korral küll mängu juhtima minna, kuid tänu Priit Peedo esimese poolaja edukale penaltile ja 80. minuti teisele väravale ning Mauris Villemsi tabamusele võitlesid tartlased välja 3-3 viigi.

Lõppeval nädalal püsib Welco esiliiga B tasandil neljandal ning Tartu Kalev viiendal positsioonil. Kummagi viimased vastased on aga vastavalt kolmandal ning kümnendal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles