Kohalike punkarite värskeim pala sai meeleoluka muusikavideo

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Ansambel Puberteet.
Ansambel Puberteet. Foto: Erakogu

Tartu punkbänd Puberteet tuli lagedale värske ning hoogsa muusikavideoga suve alguses ilmunud loole «Batuut», mis pärineb ansambli sellesuviselt albumilt «Liks Laks Lita».

Bändi lugu «Batuut» valmis kuulajatele juba juuni alguses, kuigi algselt pidi see loo autori Kaspar Kulli sõnul olema vaid tiitel. Ühest sõnast valmis viimaks aga pala ühel reservõppekogunemisel. «Ühel kordusõppusel tekkis põllul aga aega ja püüdsin oma emotsioone paberile panna ning selle sõnaga siduda. Muusikaline osa oli mul valmis juba enne minekut ja kui tsiviili tagasi jõudsin, olidki sõnad olemas,» selgitas ta.

Inspiratsiooni muusika jaoks sai Kull The Buzzcocksi loolt «Ever Fallen In Love» järgi. «Tahtsin ka sellise loo teha, millel kohe alguses oleks kitarril mingi «hook» enne kui laul sisse tuleb. Sõnade jaoks lõin narratiivi armuvalust. Meie kitarrist Franz voolis soolo ja muu on ajalugu,» lisas autor.

Kuigi lugu on kuuldav olnud juba paar kuud, valmis video sellele nüüd. See võeti üles Rockphoto Studios. Video autori Kerstin Tälli sõnul oli video salvestamise protsess küll väsitav, kuid koostöö bändiga sujus sellest hoolimata libedalt ja lõbusalt ning lõpptulemus täitis kõik ootused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles