Tartu neiud lähevad Eestit esindama rahvusvahelisele kutsevõistlusele

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Graafilise disaini valdkonnas esindab Eestit ja Tartut Carol Soovik, kes on varemgi edukalt mitmel erialasel võistlustel osalenud. Pildil on käes tal Pantone värvikaardid, mis on talle võistlusel heaks abimeheks.
Graafilise disaini valdkonnas esindab Eestit ja Tartut Carol Soovik, kes on varemgi edukalt mitmel erialasel võistlustel osalenud. Pildil on käes tal Pantone värvikaardid, mis on talle võistlusel heaks abimeheks. Foto: Signe Oidekivi

Tuleval nädalal, 5.–9. septembril korraldatakse Poolas Gdańskis rahvusvaheline kutsevõistlus Euroskills. Võistlema oodatakse 600 kuni 25-aastast noort 32 riigist üle Euroopa.

Eestist astub võistlustulles 16 noort erinevatel aladel. Tartust läheb võistlema kaks neidu: Carol Soovik Tartu kunstikoolist ning Kelly Pindek Tartu rakenduslikust kolledžist. Kohapeale võistlust jälgima on oodata ka kümneid tuhandeid pealtvaatajaid.

Carol Soovik on praeguseks küll juba lõpetanud Tartu kunstikooli, kuid graafilise disaini erialal asub ta võistlema just endise kooli nimel. Soovikul lõpes äsja töörohke aeg, kui ta aitas kujundada laulu- ja tantsupidu ning disanitööd ongi see, mis peale kooli lõppu tema päevi on täitnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles