Rakenduslikku haridust asus püüdlema 200 õppurit enam kui mullu

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Tänavune tarkusepäev näitas, et noorte huvi kutsehariduse vastu on tõusvas trendis.
Tänavune tarkusepäev näitas, et noorte huvi kutsehariduse vastu on tõusvas trendis. Foto: Tartumaa kutsehariduskeskus VOCO

Tartu rakenduslikus kolledžis alustab täna kooliteed 1500 õpilast. Tänavu on nende seas ka 80 Ukraina õpilast, mis on rekordiline arv. Kokku õpib koolis 3212 noort.

Võrreldes eelmise aastaga on õpilaste sisseastumisavalduste arv kasvanud ligi 8 protsenti. Tartu rakendusliku kolledži direktori Raini Jõksi sõnul võib protsent näida väike, kuid konteksti pannes tähendab see ligi 200 avaldust rohkem võrreldes eelmise õppeaastaga.

«Mul on hea meel näha, et kutseharidusse jõuab üha rohkem noori ja seda aasta ringi. Statistikast oleme märganud, et vähenenud on küll täiskasvanud õppijate arv, kuid üha rohkem noori leiab tee rakendusliku hariduse juurde,» sõnas Jõks.

Sellel aastal on Tartu rakenduslik kolledž võtnud vastu veelgi rohkem Ukrainast pärit õpilasi, et anda neile võimalus jätkata siin kooliteed ja aidata neid keeleõppega. Kooli tugikeskuse juhi Ksenia George sõnul on sooviavaldusi palju.

«Teeme kõik endast oleneva, et pakkuda Ukraina noortele mitmekesiseid võimalusi haridust omandada ja edasi liikuda ning aitame neid igakülgselt haridusteemades,» ütles George.

Kolledži õpilaste põhiosa moodustavad põhihariduse baasil õppijad, keda on 1. septembri seisuga 1894. Põhiharidusnõudeta erialadel ja kutsevalikuõppes on 264 õppijat, ülejäänud on keskharidusega õppurid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles