Tartu rattaringlust häirinud rike tehti korda (1)

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Rattaringluse töö on täna tarkvararikke tõttu häiritud.
Rattaringluse töö on täna tarkvararikke tõttu häiritud. Foto: Margus Ansu

Tartu rattaringluse töös tuli täna korduvalt ette tulnud tarkvaraga seotud häireid, mis pärastlõunaks korda tehti. Vea tõttu ei saanud mõned sõitjad ratast sõidu alustamiseks dokist ning osadel oli probleeme sõidu lõpetamisel.

 

 

 

 

Probleemid rattaringluse tööga ilmnesid täna hommikul ning esialgu ei olnud teada, mis täpselt tõrkeid tekitab. «Rattaringluse tarkvaraarendus ei ole linna hallata, kuid oleme sellega tegeleva ettevõttega kontaktis ning nad otsivad viga, et see parandada,» märkis ta.

Kell 17 teatas Meeksa, et probleem on üles leitud ning viga parandatud. Rattaringluse töö jätkub tavapärases rütmis.

Vea tõttu ei sulgunud osadel sõitjatel peale sõidu lõppu arve automaatselt ning häiritud oli ka sõidu alustamine. «Kui süsteem kliendilt ettenähtust rohkem raha võtab, siis anname selle tagasi,» ütles Meeksa. «Enamasti saame ise aru, milliseid sõitjaid viga puudutas, kuid kui meil on neist mõni kahe silma vahele jäänud, tasub meile ise eksitusest teada anda.»

Rattaringluse töö rikked ei ole haruldased, kuid sellist tüüpi viga nagu täna pole varem ette tulnud.

Rattaringluse töö katkes täielikult selle aasta 24. mail, kui rattaringlussüsteemi tarkvara omav Kanada ettevõte oli pankroti äärel. Töö taastus 2. juunil, kui juhtimistarkvara hakkas pakkuma Wegoshare. Tartu rattaringluse kasutajaid oli siis umbes 6000 ja rattaid ligi 800.

 

 

 

 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles