Päevatoimetaja:
Richard Särk

Noored põimisid tarkusepäeva lühilavastusse disaini, taaskasutuse ja tantsu

Copy
Noored on esinemiseks valmis.
Noored on esinemiseks valmis. Foto: Emma Tiitus

Mitukümmend noort võtsid enda suviste tegemiste kõrvalt aega, et proovida oma unistuste ametit ning luua vaid kahe kuuga lühilavastus, mida saab vaadata täna, 1. septembril kell 17.30 Tartu kaubamaja kõrval. Osa neist proovis kätt tänavatantsu koreograafina, teised valmistasid taaskasutuse põhimõttel lavakostüümid ning kolmandad disainisid visuaalid, mida saab näha etenduse ajal ekraanidel taustaks.

Projekti «Hobist oma karjääri kujundamine» idee andsid JJ-Streeti tantsukooli treenerid Lenel Karu ja Kairi Jerlov, kes päevast päeva tegelevad samuti hobiga, mis on ka nende töö. Samas on nad kuulnud noortelt tihti, et oma headest oskustest või huvidest tulevikuametit luua tundub keeruline.

«Seega tekkis meil idee anda kolme valdkonna noortel võimalus oma ala tippude juhendamisel proovida, mis tunne oleks nende unistuste ametis töötada. Tants, mood ja disain sobivad ühe lavastuse raames ideaalselt kokku, tuli leida vaid sobivad mentorid ja idee teoks teha,» rääkis Kairi Jerlov, tantsijate töörühma juhendaja.

Tagasi üles