Tartus peetav ärikonverents tugevdab Eesti ja Jaapani ettevõtlussuhteid

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Tartu linnavalitsuse ettevõtluse arengu osakonna juhataja Kaili Ojamets, Tartu linnavalitsuse välisinvesteeringute valdkonnajuht Roomer Tarajev ja Eesti Vesinikutehnoloogiate Liidu juhatuse liige Marek Alliksoo.
Tartu linnavalitsuse ettevõtluse arengu osakonna juhataja Kaili Ojamets, Tartu linnavalitsuse välisinvesteeringute valdkonnajuht Roomer Tarajev ja Eesti Vesinikutehnoloogiate Liidu juhatuse liige Marek Alliksoo. Foto: Kristjan Teedema

Tartus peetakse 4. septembril rahvusvaheline Jaapani ärikonverents, mille eesmärk on tugevdada Jaapani ja Eesti ettevõtlussuhteid. Lisaks konverentsile tutvutakse Tartu teaduspargi, CDL Estonia ja Tartu ülikooli Delta keskusega ning toimub võrgustusmissündmus koostöös Eesti Vesinikuoruga, et kiirendada koostööd Jaapani ja Eesti ettevõtete vahel.

Tartu linnavalitsuse välisinvesteeringute valdkonnajuht Roomer Tarajev sõnas, et Tartu linnal on positiivne kogemus tutvustamaks targa linna ettevõtteid, linna iduettevõtluse ja teaduskoostöö võimalusi Jaapanis. «Kuna märgata on Eesti idufirmade huvi Jaapani turu osas ning Jaapani suurettevõtete investeerimishuvi kasvu Eestisse on sündmus suurepärane, et tuua Jaapanist suurettevõtted Tartusse, võrgustuda ja tunnetada meie riigi iduettevõtluse olemust,» rääkis ta.

Tartu Lydia hotelli sündmuskeskuses toimuval ärikonverentsil kõnelevad EASi ja Kredexi ühendasutuse Aasia regiooni tiimijuht Ilaria Perla, Jaapani väliskaubandusorganisatsiooni Varssavi peadirektor Yasuyuki Ishiga ning investeerimisnõustaja Nina Lubba koostöösuhtete loomisest ja tugevdamisest Jaapani ettevõtetega. Tartust kui maailma kõige sTARTUpilikuma mõtteviisiga linnast kõneleb CDL Estonia direktor Ermo Tikk. Konverentsil annavad nii Jaapani kui ka Eesti ettevõtted ülevaate oma tegevusest.

Ärikonverents on mõeldud Eesti IKT sektori ettevõtetele, kes tegutsevad digitaalsete tehnoloogiate, tehisintellekti ja targa linna valdkonnas.

Õhtusel võrgustumissündmusel tutvustatakse Eesti Vesinikuoru eestvedamisel Tartut külastavale Jaapani delegatsioonile, kuidas ja miks  Eesti Vesinikuorg sai loodud ning kuidas koostöös ambitsioonikad eesmärgid ellu viia. «Eesti Vesinikuorg kui maailma esimene üleriigiline vesinikuorg sai alguse just Tartust ning Tartu ülikooli pikaaegne kompetents on süvendanud nii Eesti teadusarendust kui ettevõtlust,» selgitas Eesti vesinikutehnoloogiate liidu juhatuse liige Marek Alliksoo.

EASi Aasia keskuse Jaapani teemade projektijuht Tsubasa Yoshito sõnul on oluline ja märgiline see, et 14 Jaapani ettevõtet esimest korda Tartut külastavad. «Nende ettevõtete eesmärk on keskenduda innovatsioonile ja arendada partnerlussuhteid Eesti agiilsete idufirmadega. JETRO, ettevõtluse arendamise sihtasutuse (EAS) ja Tartu linna toetatav konverents annab suure tõuke rahvusvaheliseks koostööks ja idufirmade ökosüsteemide liitumisega saabub uus rahvusvahelise partnerluse ajastu,» märkis Yoshito.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles