Tartu palkas uue linnaarhitekti Valgast, ruumiloome osakonna juhataja Elvast

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Linnaarhitektiks saab senine Valga linnaarhitekt Jiří Tintěra ja ruumiloome osakonna juhatajaks senine Elva abivallavanem Kertu Vuks.
Linnaarhitektiks saab senine Valga linnaarhitekt Jiří Tintěra ja ruumiloome osakonna juhatajaks senine Elva abivallavanem Kertu Vuks. Foto: Fotokollaaž

Täna viimast päeva Tartu linnaarhitekti ja ruumiloome osakonna juhataja ametis Tõnis Arjus ütles, et tunne on lahkumisel hea, sest on teada, et tema järeltulijaiks saavad pädevad ja asjalikud inimesed. Linnaarhitektiks saab senine Valga linnaarhitekt Jiří Tintěra ja ruumiloome osakonna juhatajaks senine Elva abivallavanem Kertu Vuks.

Vuks astub ametisse 27. septembrist, Tintěra 16. oktoobrist.

Kertu Vuksi sõnul on tema erialane huvi ruumi planeerimine, mistõttu otsustas ta kandideerida uuele töökohale Tartu ruumiloome osakonna meeskonnas.
Kertu Vuksi sõnul on tema erialane huvi ruumi planeerimine, mistõttu otsustas ta kandideerida uuele töökohale Tartu ruumiloome osakonna meeskonnas. Foto: Tartu linnavalitsus

Kertu Vuksil on magistrikraad võrdlevas poliitikas ja pooleli õpingud linnakorralduse erialal. Ta on Reformierakonna liige aastast 2021. Vuks on Elva vallavalitsuses töötanud alates 2016. aastast esmalt haldusreformi koordinaatorina ning seejärel arengu- ja planeeringuosakonna juhatajana. Aastast 2021 on ta abivallavanem, vastutades arendustegevuse ja strateegilise planeerimise, planeeringute, valla teenuskeskuste töö, kogukondade arendamise ning ettevõtluse- ja turismivaldkonna arendamise eest.

«Elukeskkonna parandamine linna strateegilise ruumilise arendamise kaudu on teema, mis mind väga huvitab. Tartu on mitme põneva linnaruumi algatusega olnud inspiratsiooniks,» kommenteeris Vuks.

Jiří Tintěra sõnul on Tartu kohaidentiteet tugev ja kvaliteetsel, elanike vajadustele ja ootustele vastaval linnaruumil on siin suur roll.
Jiří Tintěra sõnul on Tartu kohaidentiteet tugev ja kvaliteetsel, elanike vajadustele ja ootustele vastaval linnaruumil on siin suur roll. Foto: Tartu linnavalitsus

Jiří Tintěra on lõpetanud Praha tehnikaülikooli tsiviilehituse ja arhitektuuri eriala. 2013. aastal alustas ta tööd Valga vallaarhitektina. 2019. aastal kaitses ta Tallinna tehnikaülikoolis doktoriväitekirja teemal «Kohaliku omavalitsuse meetmed linnaruumi kvaliteedi tõstmiseks kahanevates linnades».

Jiří Tintěra sõnul on Tartu kohaidentiteet tugev ja kvaliteetsel, elanike vajadustele ja ootustele vastaval linnaruumil on siin suur roll. «Viimaste aastate Tartu linnaruumi muutused on mitmes aspektis ainulaadsed ja teised Eesti linnad võtavad nendest eeskuju. Alustatud tegevustega jätkata ja hoolitseda selle eest, et Tartu vaim ka edaspidi tugevneks, on suur vastutus, kuid ka põnev väljakutse,» leidis ta.

Tõnis Arjus aga veel ei ole uut visiitkaarti vormistanud, ta on küll tegev kliimanõukogu juhina, ent see on aeg-ajalt kogunev nõuandev kogu.

«Astusin Tartu ülikooli muutuste juhtimise õppekavale. Esimene samm on elada sisse tudengiellu,» ütles Arjus. «Pole õige Tartus elaja, kui pole Tartu ülikoolis käinud. Jään Tartusse elama.»

Täna kell 16 teeb Arjus senistele kolleegidele ratastel lahkumistuuri, kus jagab linnas nähtava kohta kommentaare.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles