Maaülikoolis toimub täna avalik loeng metsastatistikast

Tartu Postimees
Copy
Allan Sims tutvustab loengus lähemalt metsades toimuvate vastandlike protsesside mõjusid statistilises vaates ja räägib ka sellest, kuidas need mõjutavad metsanduslikku statistikat tervikuna.
Allan Sims tutvustab loengus lähemalt metsades toimuvate vastandlike protsesside mõjusid statistilises vaates ja räägib ka sellest, kuidas need mõjutavad metsanduslikku statistikat tervikuna. Foto: Kristina Kurm

Täna, 31. augustil kell 14 toimub Eesti maaülikoolis Allan Simsi venia legendi teemal «Statistilised mõjud metsa dünaamika modelleerimisel ja tõlgendamisel». See on Allan Simsi loeng kandideerimaks maaülikooli metsastatistika ja metsandusliku modelleerimise professori ametikohale kaasprofessori karjääriastmel.

Allan Sims tutvustab loengus lähemalt metsades toimuvate vastandlike protsesside (kasv, suremus jms) mõjusid statistilises vaates ja räägib ka sellest, kuidas need mõjutavad metsanduslikku statistikat tervikuna.

Allan Simsi sõnul on metsades toimuvad protsessid pikaajalised. «Muutused on metsades aeglased ning mõjutatud paljudest teguritest. Seetõttu on nende protsesside tõlgendamine keeruline ning järeldused võivad olla vastandlikud,» kommenteeris Sims metsaandmetega seotud vaidlusi.

Allan Simsi venia legendi toimub Eesti maaülikooli metsamajas (Fr. R. Kreutzwaldi 5, Tartu) ruumis 1A5.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles