Galerii Tõrvandi põhikool sai õppeaasta eel nurgakivi

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy

Kolmapäeval pandi Tõrvandis nurgakivi uuele koolihoonele, mis peab valmima järgmiseks õppeaastaks. Ehitatavasse kooli mahub üle 800 õpilase.

Kambja vallavolikogu esimees Aivar Aleksejev sõnas nurgakivi tseremoonial, et tunneb rõõmu Kambja valla lasterohkuse üle. Samas seab see vallale ka surve rajada juurde kooli- ja lasteaiakohti.

Vallavanem Illari Lään meenutas, et kui nad planeerisid 6000 ruutmeetri suuruse netopinnaga koolimaja ehitust, siis paljudel kerkis küsimus, kas see ehk liiga suur ei saa. Praeguseks on aga selge, et lapsi on Kambja vallas piisavalt ning väiksema koolimaja rajamine ei tulnuks kõne alla.

Tõrvandi põhikooli direktor Kristi Aria sõnas, et Tõrvandisse kooli rajamisest saab kindlasti aja märk. «Usun, et pärast kooli valmimist hakatakse sündmuste aega määrama selle järgi, kas Tõrvandi koolimaja oli valmis või veel ei olnud,» rääkis Aria.

Koolimaja ehitaja KRC Ehituse juht Siim Kroodo tunnistas, et sedavõrd suure koolihoone ehitamine 13 kuuga on neile paras väljakutse, kuid kogemused ning hea koostöö ehitusplatsi meeskonnaga loovad eeldused, et aasta pärast saavad lapsed uude majja.

Koolihoone ehitus läheb maksma ligi 13 miljonit eurot. Kooli lähistele, Tõrvandi keskusalale rajatakse ehituse teises järgus spordi- ja mitmeotstarbeline kogukonnahoone vallaelanikele.

Keskusala rajatakse arhitektibüroo Arhitekt Must kontseptsiooni «Ruut ruudus» alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles