Alar Kilp: peaministri tagasiastumine paneks teise valgusesse automaksu, mingis mõttes ka abieluvõrdsuse (10)

Alar Kilp
, TÜ politoloog
Copy
Alar Kilp
Alar Kilp Foto: Erakogu

Vaataksin valikuid Kaja Kallase positsioonilt – valikutel on omad plussid ja miinused. Ega ametist tagasiastumine tal nii lihtne ju ole. Siis oleks tal ees niisugune olukord, kus ta on erakonna juht, kuid peaminister on keegi teine sellest­samast erakonnast. See on tõsine negatiivne asjaolu, millega ta peab arvestama. See seaks kahtluse alla tema erakonnajuhi positsiooni. Kui ta selle kord juba kaotab ...

Teine aspekt: tema uus valitsus võttis ette küllaltki palju strateegilisi ja ka ebapopulaarseid asju, selle mõttega, et teatav negatiivse tagasiside aeg elatakse üle. Tema tagasiastumine paneb aga hoopis teise valgusesse kõike need automaksud, mingis mõttes ka abieluvõrdsuse. Siis tekib moment, et peaminister on eksinud teatud moraalses mõõtmes, ent ta on ju äsja uue koalitsiooni ja tegevuskavaga alustanud. On arusaadav, et sellega arvestatakse, kui tagasiastumise otsust ei tehta.

Kolmandaks: Kaja Kallase kommunikatsioon esmaspäevast oli kõvasti parem. Kommunikatsiooni saab strateegiliselt sättida nii, et pingemoment oleks väiksem. Aga pingemoment läheb halvaks kolmes mõõtmes: kui Kaja Kallas peaks minema näiteks Brüsselisse, siis väljaspool Eestit võetakse see teema üles. See jääb üles nädalateks või isegi püsivalt. Siis peavad Reformierakond ja Kaja Kallas ise ka peaministri jätkamist ümber mõtlema.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles