Marju Lauristin peaministri skandaalist: õlekõrte otsimised lõpevad tavaliselt halvasti (35)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Marju Lauristini meelest on Kaja Kallas peaministrina suutnud Eesti rahvusvahelise positsiooni tugevdamise nimel teha rohkem kui teised varasemad peaministrid.
Marju Lauristini meelest on Kaja Kallas peaministrina suutnud Eesti rahvusvahelise positsiooni tugevdamise nimel teha rohkem kui teised varasemad peaministrid. Foto: Margus Ansu

Sotsiaalteadlase ja endise poliitiku Marju Lauristini hinnangul on praegu peaminister Kaja Kallase ning tema abikaasa äride ümber keerlev skandaal kahetsusväärne, sest Kallas on olnud hea valitsusjuht.

Mis tunne teile Kaja Kallase ümber rullunud skandaalist on jäänud?

Kahjutunne muidugi. Usun, et väga paljudel on sügavalt kahju, et niisugune olukord on tekkinud. Esiteks on see Eestile halb, teiseks on see halb Kallasele kui peaministrile, sest minu meelest on ta olnud väga tubli peaminister. Ta on viinud Eesti rahvusvaheliselt sellisesse positsiooni, mida seni pole suutnud ükski teine teha, võib-olla ainult Mart Laar, aga siis oli teine aeg. Tõepoolest, välispoliitikas on Eesti muutunud palju mõjukamaks ja nähtavamaks. On äärmiselt kahju, et kriis seda kahjustab.

Kommentaarid (35)
Copy
Tagasi üles