VIDEO Liigne kihutamine viis meestelt nii vabaduse kui ka juhiload (1)

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Politseinikud kiirust mõõtmas.
Politseinikud kiirust mõõtmas. Foto: Arvo Meeks

Tartu maakohtu otsusega määrati kahele Tartu tänavatel kihutanud autojuhile karistuseks arestipäevad ning lisakaristusena võeti mõlemalt ka juhtimisõigus.

Neljapäeval, 24. augusti õhtul peatas politseipatrull Tartus Ringtee tänaval 22-aastase mehe juhitud sõiduauto BMW, mille kiirus oli 50 km/h alas 117 km/h. Samal päeval tabati Tartus Klaasi tänaval teinegi BMWga kihutanud 19-aastane mees, kes sõitis asulas kiirusega 116 km/h.

Mõlemad sõidukijuhid peeti sündmuskohal kinni ja viidi Tartu vanglasse. Päev peale kinnipidamist peetud kohtuistungil määrati meestele liiklusrikkumise eest viis arestipäeva ning lisakaristusena võeti neilt kuueks kuuks ära mootorsõiduki juhtimise õigus.

Muu hulgas tuvastas politsei liiklusjärelevalve käigus Tartumaal Ilmatsalu alevikus ühe ebaseadusliku kiirendusvõistluse korraldaja, kes andis kohapeal sõidukitele stardimärguandeid. Politseinikud selgitasid mehele, et kooskõlastamata ja mitteametlik kiirendusvõistlus on ebaseaduslik ning ohtlik. Lisaks noomitusele määrati korraldajale ka rahatrahv.

Politsei pardakaamera salvestis kiirendusvõistluselt.

Tartu patrullitalituse juhi Argo Arukase sõnul tekitab muret, et ühel ja samal päeval tabati Tartu politseijaoskonna tööpiirkonnas kaks nõnda ohtlikku liiklusrikkujat, kiirendusvõistluse korraldaja ja mitmeid teisi kiiruseületajaid. «Traagilisi tagajärgi sellel korral õnneks ei juhtunud. Jääb vaid loota, et määratud karistused mõjuvad ja tulevikus ollakse liikluses pigem eeskujulikud,» lisas Arukase.

«Sõidukijuhtide kogunemised on lubatud, kui jälgitakse reegleid ja vajalikke ohutusnõudeid. Olukorras, kus mängu tuleb mitteametlik kihutamine ja driftimine, sekkub politsei. Selline käitumine seab ohtu nii inimesed, kes enda oskuseid proovile panevad kui ka teised liiklejaid,»ütles Tartu patrullitalituse juht.

«Seetõttu soovitame masina ja enese oskuseid panna proovile vaid ametlikel võistlustel ning kohtades, kus risk on maandatud ning turvalisus tagatud. Praegu saavad kaks liiklushuligaani viis päeva arestimajas oma tegude üle järele mõelda ning peavad pool aastat ilma lubadeta hakkama saama. Ametlikel võistlustel on osalejatel seevastu võimalik teenida tunnustust ja auhindu ning soorituse järel ei pea veetma päevi arestimajas ja mitu kuud juhtimisõiguseta,» rääkis ta

«Ees ootab 1. september ja kooliaasta algus, mistõttu näeme teedel ning tänavatel tavapärasest rohkem liiklejaid. Sellega seoses palume kõigilt liikluses osalejatelt vastutustundlikku ja tähelepanelikku käitumist. Võib kindel olla, et politsei teeb oma tööd hoolikalt ning teeb järelevalvet nii liikluses kui ka mujal. Anname endast kõik, et õppeaasta algus mööduks meile kõigile võimalikult muretult ja tabatud ohtlikud juhid saaksid liiklusest eemaldatud,» rõhutas Tartu patrullitalituse juht.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles