Roosa Jalgpall tõi abivajajale üle kuue tuhande euro ja naeratuse näole

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Tammeka naiskond pidi Roosa Jalgpalli avama küll 0:0 viigiga Tabasalu jalpalliklubi vastu, kuid Teele Jõe-Silm (pildil keskel musta jopega) võitis võitluseks kasvajaga mitu tuhat eurot.
Tammeka naiskond pidi Roosa Jalgpalli avama küll 0:0 viigiga Tabasalu jalpalliklubi vastu, kuid Teele Jõe-Silm (pildil keskel musta jopega) võitis võitluseks kasvajaga mitu tuhat eurot. Foto: Liisi Troska (EJL)

Laupäeval toimunud 11. Roosa Jalgpall sedapuhku publikurekordit ei purustanud, kuid vähiravifondile Kingitud Elu kogunes annetusi üle kuue tuhande euro. Enim läks korraldajatele hinge aga, et seekordne abivajaja oli ise kohal ning nautis iga hetke päevast.

Esmaspäeva pealelõunal käis Tartu jalgpallikooli Tammeka kontoris usin arvutustöö: kokku löödi Roosa Jalgpalli publikunumbreid, samuti loeti annetatud kupüüre ja münte.

Vähem rahvast, suur summa

Heategevusliku jalgpallifestivali üks korraldajaid, Tammeka kogukonnajuht Monica Rand sõnas, et kui kokku lugeda olid jäänud veel annetuskasti mündid, oli kogutud summa juba üle kuue tuhande euro. Naiskonna mängul oli publikuks aga 262 inimest. Võrdluseks: eelmisel aastal üle kaheksa tuhande euro ning 457 pealtvaatajat.

Olgugi et mullustele näitajatele jäädi alla, jäi klubi päevaga igati rahule. «Rahvast oli küll vähem, aga need, kes kohal olid, nautisid päeva täiega ning nii koogilett kui ka loosikast osteti tühjaks,» rõõmustas Rand.

Näiteks ostis ühe kahe ja poole kilogrammise kringli klubi tegevjuht Kristjan Tiirik kahesaja euro eest ning kinkis selle tänutäheks korraldajatele, Tammeka naiskonnale.

Tänavu korraldas Tammeka Roosa Jalgpalli kasvajaga võitleva pereema Teele Jõe-Silma (34) raviraha kogumiseks ning kogu tulu läheb vähiravifondi Kingitud Elu kaudu temale. Nii olid fondi liikmed ka ise Tamme staadionil vabatahtlikena kohal.

Seejuures tõdesid nii fondi tegevjuht Margit Saar kui Monica Rand, et eriti rõõmustav oli see, et abivajaja sai ise festivalist osa võtta. «Päev läks väga korda, sest esiteks oli Teele ise kohal oma maalitud kaartide ja portreega ning müüs neid heategevuseks,» sõnas Saar. «Ütles mulle, et ta tõesti nautis iga siin viibitud hetke,» lisas Rand.

Mitte ainult Tammeka panus

Tammeka kogukonnajuht kinnitas, et Roosa Jalgpall toimub kindlasti ka edaspidi. «Selles ma ei kahtle, see traditsioon on Tammeka heategevuslik visiitkaart ning see peab olema ja jääma klubi juurde.»

Seda enam, et selle mõju on aastatega suurenenud, sest lisaks abivalmis toetajatele aitab kaasa ka üha enam teisi klubisid. Seda ilmestab hästi näiteks see, et kui Tammeka särkide ja küpsetiste müügist koguti ligi 3200 eurot, siis teised klubid panustasid pea sama paljuga – 2799 euroga. Annetusi tegid Viimsi JK, Tabasalu jalgpalliklubi, Tartu Kalev, Welco, Flora ning Saku Sporting.

Küll vajab Ranna sõnul kaalutlemist festivali ülesehitus, sest heategevuslik sündmus toimub praegu liiga mängudega põimitult. See aga tähendab kindlat formaati ning ajakavast ja reeglitest kinnipidamist, mis võib esinejate ja heategevuse keskel keeruline olla.

Klubi soov on aga, et Roosast Jalgpallist kujuneks jalgpalliliidu toel eraldi mänguvoor nii, et teised naiskonnad samal päeval ei mängi, vaid saavad soovi korral festivalist osa võtta.

Roosa Jalgpall on väärtuslik ka vähiravifondile. Margit Saar rääkis, et selline sündmus on paljudele ehk hea meeldetuletus kaalumaks püsiannetajaks saamist. «Eriti tore on, et selle eesotsas on noored, ning see, et nad seda teevad, paistab tõesti välja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles