Kaua oodatud põhikoolihoone saab nurgakivi

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Aastaks 2024 peaks valmima Tõrvandisse koolimaja. Selle ümber kerkib ajapikku veel hooneid, mis kõik koos moodustavad kogukonnakeskuse. 
Aastaks 2024 peaks valmima Tõrvandisse koolimaja. Selle ümber kerkib ajapikku veel hooneid, mis kõik koos moodustavad kogukonnakeskuse. Foto: Arhitektuuribüroo Arhitekt Must

Kolmapäeval, 30. augustil saab nurgakivi Tõrvandi põhikoolihoone. Koolimaja ehitustööd algasid käesoleva aasta juunis ning hoone on kavas avada järgmise aasta sügisel.

Kambja vallavanema Illari Lääne sõnul on väga oluline, et õpikeskkond, mis on ajakohane ja kogukonnakeskne, soodustab õpilaste isikupärast arengut ja tulevikuoskuste omandamist. «Tõrvandi kool annab piirkonna lastele võimaluse saada parimat haridust kodulähedasest koolist,» sõnas ta.

Nurgakivi saava õppehoone projekt arvestab õpetajate ja õpilaste vajadustega. Kooliruumid on vaheldusrikkad ja pakuvad mitmekülgseid võimalusi õppetööks.

Koolimaja liigendusest tekivad eraldi põhikooli- ja algkoolipesad. Hoone arhitektuuriline lahendus soodustab õuesõpet ja õueskäimist.

Tõrvandi kooli direktor Kristi Aria on veendunud, et haridusasutusest kujuneb hinnatud põhikool. «Oluline on, et uue kooli tänapäevane õpikeskkond julgustab nii õpilasi kui ka õpetajaid katsetama, uurima ja looma,» sõnas ta.

Koolihoone ehitusmaksumus on ligi 13 miljonit eurot. Hoone ehitab KRC Ehitus.

Tõrvandi keskusalale kavandatud ehitistest avatakse esimesena koolimaja. Ehituse teises järgus valmib spordi- ja mitmeotstarbeline kogukonnahoone vallaelanikele.

Keskusala rajatakse arhitektibüroo Arhitekt Must kontseptsiooni «Ruut ruudus» alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles