Priit Värv: pool tõde ja natuke õigust – veel Elva koolitoidust

, Elva vallavanem
Copy
Elva vallavanem Priit Värv.
Elva vallavanem Priit Värv. Foto: Margus Ansu

Tartu Postimehes sai kolmapäeval lugeda Elva vallavolikogu liikme Raimond Pihlapi mõtteavaldust, kuidas Elva vald on lasknud tuulde miljon eurot. Enesekindla naeratuse taustal esitatud väidetes on siiski kõvasti õhku sees ning hea volinik on valikuliste andmete najal taas teinud mitte just kõige tõesema sisuga avaldusi ja endale sobivas suunas statistikat.

Kõlab ju hästi ja on hea üldistada, et 2022. aastal olid sihtasutuse Elva Teenused personalikulud 987 802 eurot ja sellelt käibemaksu osa 197 560 eurot ning kui võtta see ja korrutada korduvalt viidatud viie tegevusaastaga, võrdubki see ligi miljon eurot. Peoga veel oleks-olnud-argumente juurde ja arvud muudkui kasvavad. Kui võtta seesama lihtne arvutus ja jutus läbivad viis aastat, siis on personalikuludelt makstud selle ajaga käibemaksu 632 000 eurot, mis jääb «natuke» alla miljoni.

Vaadates lähemalt näeb, et erinevate väiksemate investeeringute ja suuremate soetuste alt sisendkäibemaksu tagasiarvestusega jääb viie aasta jooksul makstud käibemaks ligikaudu 570 000 euro kanti ehk natuke üle poole sellest, mida lennukas poliitik välja on hüüdnud. Selles, kas see raha on tuulde lastud või mitte, jääme Raimondiga siiski kindlale eriarvamusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles