GALERII Aparaaditehase Müürilille täika ja kunstiturg külastajatest puudust ei tunne

Copy

Laupäeval on Kastani tänav autoliiklusele taas suletud olnud, kuna seal on võtnud koha sisse Müürilille täika ja Ajuokse alternatiivse kunstituru kauplejad. Täna pärast keskpäeva oli tänav külastajaist tihedalt pungil, nii et liikuda oli keeruline.

Nii tundus kadalipust läbipääsenule lõpuks väga värskendav jõuda ühte nurgatagusesse galeriisse Kastani 48, mis kannab nime Art&Tonic ning mille saalis ootas uudistajaid kunstnik ja pedagoog Rauno Thomas Moss.

Kunstnik ja pedagoog Rauno Thomas Moss.
Kunstnik ja pedagoog Rauno Thomas Moss. Foto: Signe Oidekivi

Ta ütles, et on eelmise päeva hilisõhtul lõppenud galeriide ööst pisut väsinud, aga väga õnnelik nende piltide keskel, kus tõeline meister Helle Vahersalu on dialoogi astunud oma õpilase Teele Ülesooga.

See, et Aparaaditehase festivalimelu temani tänavalt eriti palju kõrvu ei kosta, ei teinud teda üksldaseks. Vastupidi! Ta ütles, et juba neli inimest on galeriisse sisse astunud ning ta on end väga vajalikuna tundnud.

Helle Vahersalu ja Teele Ülesoo maalid jäävad galeriisse augusti lõpuni.
Helle Vahersalu ja Teele Ülesoo maalid jäävad galeriisse augusti lõpuni. Foto: Signe Oidekivi

Art&Tonic galerii eesmärk on ergutada Eesti nüüdisaegse kunsti turgu ning seeläbi ka kunstnike sissetulekuid.

Kastani tänavalt leiab täna aga veel nooremale publikule suunatud tegevuste tänava ning toitlustajad ja mõnusad istekohad. Aparaaditehases ja selle ümbruses käivad tuurid nii jalgsi kui ka ratastel ning päeva lõpetab ansambli HUNT kontsert Plantariumi salalaval.

Aparaaditehase festival on seekord järjekorras kaheksas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles