Anonüümne töötaja süüdistab Tartu ülikooli suukorvistamises (6)

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Teadaolevalt tekitas juhend pahameelt Tartu ülikooli majandusteaduskonna töötajas.
Teadaolevalt tekitas juhend pahameelt Tartu ülikooli majandusteaduskonna töötajas. Foto: Margus Ansu

Tartu Postimehele laekus vihje, mille saatja kirjutas, et Tartu ülikool püüab oma töötajaid suukorvistada. Vihjaja viitas, et ülikooli töötajad said kirja, milles töötajaid kohustatakse edaspidi seoses professor Raul Eametsa skandaaliga ajakirjandusega suheldes konkreetseid reegleid järgmina ning vastuseid pressiesindajatega kooskõlastama.

Tegelikult saadeti juhis välja aga ühele konkreetsele töötajale, kes seda ise kommunikatsiooniosakonnalt palus ning ka oma kolleegidega jagas.

Tartu ülikoolis puhkes hiljuti skandaal, sest sotsiaalteaduste valdkonna dekaan Raul Eamets küsis ülikooli nimel, kuid juristi hoiatust eirates ülikoolile lepingu Pere Sihtkapitaliga, aidates poliitilise taustaga sihtasutusel saada kätte 12 000 lasteta ja sama paljude lasterikaste naise isikukoodid, telefoninumbrid ja meiliaadressid.

Tartu ülikooli turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Viivika Eljand-Kärp ütles, et ülikooli töötajad said ja saavad siiani seoses lahvatanud skandaaliga ajakirjanikelt rohkelt kõnesid ning küsimusi. «Mõnel töötajal ei ole ajakirjanikega suhtlemisel kogemusi ja nii pöörduski üks majandusteaduskonnas töötav inimene kommunikatsiooniosakonda palvega endale saata juhis, mida ajakirjanikega suheldes tähele panna,» rääkis Eljand-Kärp.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles